23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van'da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından ağır hasar gören okulların yerlerine Merinos firması tarafından 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi; İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İmam Hatip Lisesi; Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından Süphan İlk ve Ortaokulu, Türkiye Şoförler Federasyonu tarafından Hürriyet İlk ve Ortaokulu yaptırılmaktadır. Vali Münir Karaloğlu da, Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulundu. Vali Karaloğlu; ilk olarak Van Endüstri Meslek Lisesi’nin arsasına Merinos firması tarafından yaptırılan 2 bilgisayar laboratuarı, 4 mesleki laboratuar ve 24 derslikten oluşacak okul inşaatını gezerek son durum hakkında bilgi aldı.


Çalışanlarla da sohbet eden Vali Karaloğlu; buradaki incelemelerinin ardından Ali Paşa Mahallesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 laboratuar, konferans salonu, 600 yataklı pansiyon, kapalı spor salonu ve 33 derslik şeklinde yapılan İmam Hatip Lisesi’ni gezdi. Okulun inşaat alanına geçen Vali Karaloğlu, buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Karaloğlu; daha sonra Türkiye Şoförler Federasyonu tarafından Kale yolunda yaptırılan 18 derslikli Hürriyet İlk ve Ortaokulu’nda incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgi alan Vali Karaloğlu, "Gezdiğimiz okullarda, önümüzdeki eğitim öğretim yılında ders başı yapılacak. Depremde yıkılan eski okulların yerine daha güzel okullar yapılıyor. Bu okullar, prestiji yüksek okullar olacak ve teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanacak” dedi.


Okul inşaat incelemeleri esnasında Abdurrahman dede ile torunu, Vali Karaloğlu'nun yanına gelerek kopardıkları leylakları verdiler. Abdurrahman dede ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet eden Vali Karaloğlu, daha sonra buradan ayrıldı.

Editör: Wan Haber