Türkiye'deki pandemi salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim sisteminin ne zaman biteceği ve yüz yüze eğitime ne zaman başlanacağı merak ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk, ortaokul ve liselerin 15 şubat tarihinden sonra yüz yüze eğitime başlanacağını belirtmesinin ardından gözler bu kez YÖK'e çevrildi.

Peki üniversiteler ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim başlayacak mı?

Milyonlarca öğrencinin merak ettiği konuların başında gelen üniversitelerin ne zaman açılacağı konusu, gün geçtikçe sıkça soruluyor.

YÖK Başkanı konu ile ilgili sağlık bakanlığından ikinci dönem için görüş alacaklarını ifade ederek, üniversitelerin bahar ayında açılıp açılmayacağı sorusuna yanıt verdi.

Üniversitelerin ne zaman açılacağı konusunda henüz net bir bilginin olmadığını söyleyen YÖK Başkanı Saraç, "YÖK olarak her hafta küresel salgın sürecinde dünyada hangi tedbirlerin alındığını raporluyor, bu verileri de dikkate alıyoruz. Dünyanın gelişmiş üniversitelerinde erken normale dönüşte artan vakalar üzerine hızla yeniden online'a geçtiklerini, yükseköğretimde örnek gösterilen bu ülkelerin net bir tavır koyamamalarının öğrenciler açısından ne denli yıpratıcı olduğunu, kamu sağlığı açısından da ne denli tehdit oluşturduğunu gördük." ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber