İlçeye bağlı Timar Mahallesi Timar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mustafa Pune'nin girişimleri sonucu, İstanbul Bilim Üniversite'si, Kadir Has Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Yüzüncü Yıl Üniversite'si Toplum Gönüllüleri Vakfı üyeleri burada okuyan öğrencilerine yardım eli uzattı. Toplum Gönüllüleri Vakfı üyeleri öğrencilere kıyafet, kırtasiye, oyuncak yardımının yanı sıra okulu baştan aşağı yeniledi. Van Büyükşehir Belediyesi ve Van esnafından yardım alan gönüllü ekip Van’dan mutlu bir şekilde ayrıldı.


Konuyla ilgili görüş aktaran Toplum Gönüllüsü Karadeniz Teknik Üniversitesi TOG Koordinatörü Darya Kızılboğa; “Biz buraya gelen yaklaşık 30 kişilik gönüllü ekip 2002 yılında kurulan TOG Vakfı üyeleriyiz. TOG’un toplumsal barış, dayanışma ve değişimin gençlerin öncülüğünde gerçekleşeceğine, bu değişimin yetişkinlerce desteklenerek güçleneceğine inanan topluluğuz. Türkiye’nin tüm üniversitelerinde sosyal sorumluluk konusunda farkındalık yaşatan gençleri sosyal hizmet projelerine yönlendiren çalışmalarla misyonunugerçekleştirmek için çaba gösteren bir vakfın üyeleriyiz. Timar Mahallesi'nde sınıf öğretmeni olan Mustafa Pune’nın Avcılar TOG'a başvurmasıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesinde okuyan gönüllü öğrencilerle yola koyulduk. 30 yıllık geçmişi olan Van Gevaş Timar Mahallesi'ne kütüphane kurma ve okulu boyama kararı aldık. Bunun yanında çocuklara kırtasiye malzemesi, mont-bot almak için kolları sıvadık. Yaklaşık bir aylık bir çalışmanın ardından İstanbul'dan 10, Van ve Trabzon'dan 20 gönüllü ekiple Gevaş’a geldik. Tamamen karşılıksız ve gönüllük temelinde hizmete koyulduk. Timar Mahallesi ilkokulunun sınıfları boyanıp temizlendi. Sıralar yenilendi, halıfleks serildi. Kütüphane kuruldu. Çocuklara kırtasiye ve 39 öğrenciye mont ve bot getirdik, Van’da olmaktan mutluluk duyduk duyuyoruz" dedi.


TOG VAN DEPREMİNDE DE BURADAYDI!
Van depreminden önce aktif bir şekilde çalışan Yüzüncü Yıl Üniversite'si TOG öğrencileri deprem sonrası dağılsa da, Türkiye’nin bir çok şehrinden gönüllü öğrenciler Van depreminin yaralarını sarmak için depremzedelerin yardıma koştular. Yine bunun yanında Nisan 2014 Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen TOG öğrencileri Van'da okul yenileyip, sahil temizliği yapıp ve dışarıdan gelen öğrencilere Van kültürünü ve tarihini tanıttılar. Bu ne ilk ne de son yardım olmayacağını belirten Kızılboğa, bundan sonra da Van ve ilçelerinde yardımlarının devam edeceğini söyledi. Kızılboğa, "Son olarak Timar Mahallesi'ne yardımlarından dolayı başta TOG ve üyelerine Van Büyükşehir Belediyesine, Van Asya Ajans Fuarcılığa, Gundemx Dergisi çalışanlarına ve Van esnafına teşekkürler ederiz" dedi.


Timar Mahallesi sınıf öğretmeni Mustafa Pune ise, öğrenciler adına çok sevindiğini belirterek, destek olan yetkililere teşekkür etti.

Editör: Wan Haber