Gülşah Aktürk, ülkemizde her gün yaşanan kadın cinayetlerinin son kurbanı oldu. Ama Gülşah öğretmenin ölümünün ardından ortaya çıkan gerçekler,AKP’nin politikalarının kadınları koruyamadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin kadın cinayetlerini durdurmak için imam açılımı ve imdat butonu ile uğraşa dursun, Gülşah Öğretmen, imdat istemeye gittiği Vali Yardımcısı tarafından „skandal sözlerle geri çevrildi. Gülşah öğretmen “kurtarın” dedi. Vali yardımcısı “ölüm haktır” dedi.

Gülşah öğretmen, “yardım edin” dedi, vali yardımcısı, “biber gazı taşı” dedi,

Gülşah öğretmen , “önlem alın” dedi vali yardımcısı “olmadı ölürsün” dedi….

Gülşah öğretmen sonunda  öldü…

Vali Yardımcısı başsağlığı diledi….

 

Gülşah öğretmen Van’da çeşitli zorluklarla öğretmenlik mesleğini sürdüren binlerce öğretmenden biriydi. Sırtına kadın olmanın ağır yükü, bir de can korkusu eklenmişti. Çaresiz kalmış, en yüksek amir olan Vali’nin kapısını çalmış, Vali ise kendisini milli eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı olan Zafer Coşkun’a yönlendirmişti. Van’da öğretmenlik yapan bir çok öğretmenin görüşüne göre, despotik tavırları, öğretmenleri küçümsemesi, sorunları dile getiren öğretmenleri işten atmakla tehdit etmesi ile tanınan  bu Vali Yardımcısı ise Gülşah öğretmeni aynı şekilde küçümseyerek, ciddiyetsiz  ve sorumsuzca davranarak kapıyı gösterdi…

 

Sadece yasal hakkı olan tayin değil aynı zamanda katilinin çalıştığı devlet kurumunca da önlem almasını talep eden Gülşah öğretmene verilen cevap gerektiğinde istifa etmesini istemek oldu. Depremi fırsata çeviren ve  “AKP’nin Van Bürosu“ şeklinde çalışan Van Valiliği bu defa  çaresiz kalmış bir kadın öğretmene gericiliğini, emekçi düşmanlığını kusarak bir cinayete doğrudan ortak oldu.

 

“Adalet”e sığınan Gülşah öğretmenin suçluyu tutuklama talebi ise sadece dilekçe de kaldı. Evlenmek istemediği katil onu memleketinde bularak katletti.

 

Gülşah öğretmenin şikayet dilekçesi bir vasiyetnameye döndü. “Başıma geleceklerden Van Valisi, Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sorumlu olacağını, ölümüm halinde bu kurum ve şahıslara ailem tarafından maddi manevi tazminat davası açılmasını da belirtmek istiyorum" demişti Gülşah öğretmen.

 

Bu saatten sonra Gülşah öğretmenin vasiyeti bir şikayetname olarak kabulümüzdür. Binlerce kadın cinayetine kurban gidenler gibi şikayeti dikkate alınmayan Gülşah öğretmenin vasiyeti sadece ailesine değil, emekten, eşitlik ve özgürlükten yana olan herkese yapılmıştır.

 

Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, “ölüm haktır” derken Eğitimde Sınıf Tavrı, TKP’li Kadınlar ve TKP Van İl Örgütü olarak bizler de, “yaşam” haktır diyor, Van Valisi’ni, Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun’u, Van Milli Eğitim Müdürü’nü istifaya çağırıyoruz.

 

Gülşah öğretmenin vasiyeti yerine gelene kadar iki elimizin yakanızda olduğunu da bilin!

 

TKP’Lİ KADINLAR

EĞİTİMDE SINIF TAVRI

TKP VAN İL ÖRGÜTÜ

Editör: Wan Haber