Koronavirüs salgını sebebiyle Okullar da yüz yüze eğitim Durmuş ve eğitim kurumlarında online eğitim dönemi başlanmıştı, fakat koronavirüsü vaka sayılarındaki azalış ile beraber artık bundan sonra daha doğrusu 1 Mart tarihinden itibaren tekrar okullarda yüz yüze eğitimi geçireceği ile ilgili çeşitli konuşmalar yapılıyor.

Ortaokullarda yüz yüze Eğitim takvimi son gelişmeler arasında yer alıyor. Koronavirüsü sebebiyle uzaktan devam edilmiş olan eğitim sürecinde yüz yüze eğitim takvimi geçen haftalarda belli olmuştu. Kademeli bir şekilde eğitimde yeni Rota çizilmesini gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul 5,6 ve 7. sınıflarda bütün derslerin uzaktan eğitim yolu ile işlenmeye devam edeceğini söyledi. Sınavlara hazırlık aşamasında bulunan 8 ile 12 sınıflarda bulunan öğrencilerin eğitim ve öğretim lise 1 Mart tarihinde başlayacak.

Peki Ortaokullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Mart tarihinden itibaren bütün resmi ve özel İlkokullarda ve bu ilkokulların bünyesinde bulunan ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, Haftada iki gün boyunca yüz yüze eğitim verilecek. Bütün resmi ve Özel Ortaokulu ile İmam Hatip ortaokullarının, 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak. 8 sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacak yerler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri aracılığı ile öğretmenler ile beraber belirlenecek.  Dolayısıyla 8 sınıf öğrencileri, 1 Mart tarihinde yüz yüze eğitime başlayacak. orta okulda bulunan diğer kademeli sınıflar açısından ise Henüz bir açıklama yapılmadı.

Editör: Wan Haber