Yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders 30 dakika, teneffüsler ise 10'ar dakika olacak. 

Eğitimde ikinci dönemin artık yavaş yavaş başlayacağı tarih adım adım yaklaştıkça okulların açılıp, açılmayacağı da merak edilmeye başlandı. Okulların açılacağı tarih ile ilgili konuşan milli eğitim bakanı ziya Selçuk, bütün okulların incelemesi gerçekleştirildi. Bütün okullarda dezenfektan ve temizlik malzemeleri toplantı depolandı, okulların tamamına yakını temiz sertifikası aldı. şeklinde konuştu.

Yarı Tatil Ne Zaman Bitecek?

Milli eğitim bakanlığı tarafından verilmiş karara göre; 25 ocak tarihinde başlayan yarıyıl tatili 3 hafta devam edecek yani tatil 15 şubat tarihinde bitecek. 

Okullar Ne Zaman Açılacak?

 Milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 15 şubat tarihi itibariyle kademeli bir şekilde başlatılacak yüz yüze eğitime bir internet sitesi uygulaması üzerinden bir açıklama gerçekleştirildi. Usul ve esasların açıklandığı aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1 mart tarihinden itibaren bütün resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki anasınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada iki gün yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek.

Öğrenciler Müfredatın Tamamından Sorumlu Tutulacak!

  • Ortaokul 5,6 ve 7 sınıflarda bütün dersler uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilmeye devam edilecek.
  • Özel eğitim ile rehabilitasyon ve rehberlik hizmetleri genel Müdürlüğü’ne bağlı bir şekilde faaliyet gösteren ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları ve özel eğitim sınıfları ile diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında 1 mart tarihinden itibaren haftada 5 gün yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek.
Editör: Wan Haber