Kornavirüs salgınından eğitim en çok etilendi.  Uzaktan eğitim sistemine geçişle beraber öğrenciler 2. Dönemini yarıladıktan sonra yaz tatilin ne zaman olacağını araştırmaya başladılar.

Ortaokul ve liselerdeki yüz yüze sınavlarda yapılan değişikliğinin ardından okullar ne zaman kapanacak ve ara tatil olacak mı soruları da gündemdeki yerini aldı. Bilindiği üzere, yüz yüze eğitimde dördüncü hafta sona erecek. Eğitimlerine devam eden öğrenciler okulların kapanacağı ve yaz tatilinin başlayacağı tarihi merak ediyor.

2021 yaz ta tatili ne zaman?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk okulların kapanacağı tarih ile ilgili, "Öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok." bilgisini paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüz eğitimde ilk ve ortaokullarda yüzde 80'in üzerinde katılım olduğunu açıkladı. Selçuk ayrıca, koronavirüs aşısı olan öğretmenlerle ilgili olarak, "Sanırım 80 küsur bin öğretmeniz zaten aşılandı. Öncelik olarak başlandı. Tedarik süreci hızlandığında, aşı süreci de hızlanacak" ifadelerini kullandı. Ayrıca Selçuk, ara tatil olmadan eğitimin 2 Temmuz'a kadar devam edeceğini duyurdu. "Özel okullarda KDV indirimi sürecek mi?" sorusuna Bakan Selçuk, "2021-2022 eğitim dönemi için Maliye Bakanlığı ile görüşüyoruz." yanıtını verdi.

Editör: Wan Haber