Tam Kapanma döneminin sona ermesi ve 17 mayısta kademeli normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte eğitim-öğretimin durumu yeniden merak konusu oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan kademeli normalleşme genelgesi sonrasında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitimin devam edeceğini duyurmuştu. Peki 1 Haziran'da okullar açılacak mı kapanacak mı? 1 Haziran Salı okullar kapanıyor mu, online Eğitim bitiyor mu?

 1 Haziran'da okullar kapanıyor mu?
17 Mayıs tarihinde başlayan kademeli normalleşme süreci ile birlikte okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimi olan öğrencilerin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları yüz yüze eğitime geçmişti. Okullarda diğer bütün kademelerde ise 1 Haziran Salı gününe kadar online eğitime devam edilmesine karar verilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada ise Eğitim öğretimle ilgili kararım yapılacak olan kabine toplantısında verileceği duyurulmuştu. 31 Mayıs'ta yapılacak olan kabine toplantısı sonrasında okulların durumu netlik kazanacak.

2021-2022 Okullar ne zaman açılacak?
2021-2022 döneminde Eğitim öğretim dönemi 13 Eylül 2021 tarihinde başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre iki dönemin başlangıcı ise 7 Şubat 2022 olacak.

Kaynak: Canlihaber

Editör: Wan Haber