Öğrencilerle birlikte eğitimciler ve öğrenci velileri de okulların en zaman kapanacağını arıştırıyor. Peki, okullar ne zaman kapanıyor? Karne tatili ne zaman?

2018-2019 Eğitim öğretim dönemi için yayımlanan takvim bilgilerine göre; 4 Şubat 2019 Pazartesi günü başlayan ikinci kanaat dönemi 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. MEB'in takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019'da başlayacak.

YAZ TATİLİ KISALDI
Milli Eğitim Bakanlığı, tatil ve okul zamanlarının daha dengeli ve verimli hale getirilmesi için yeni bir eğitim-öğretim çalışma takvimi modeli hazırladı. 13 haftalık yaz tatili süresi, öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını kaybedecek kadar okuldan uzaklaşmamaları için 11 hafta olarak düzenlendi.

İKİ YENİ ARA TATİL
Yaz tatilinden alınan 2 hafta ise nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak verilecek. Yeni modele göre artık okullar bir hafta erken açılacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak.

TAKDİR Mİ TEŞEKKÜR MÜ?
9 ay boyunca okuyup sınavlara giren öğrenciler yılsonunda takdir mi teşekkür mü alacaklarını merak ediyor. Takdir ve teşekkür belgesi sorgulaması yapmak isteyen öğrenciler ise e-okul VBS'ye giriş yapıyor. Peki, e-okul VBS yazılı sonuçları görüntüleme nasıl yapılır? İşte e-okul.meb.gov.tr ile takdir teşekkür hesaplama...

E-OKUL VBS GİRİŞ: TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Takdir ve teşekkür belgesi alabilmek için yapılan hesaplamaların en önemli ayağını e-okul sistemine girilen notlar oluşturuyor. e-okul VBS öğrencilerin erişimine sürekli olarak açık bulunuyor. Öğretmenler ders notlarını ve kanaat notlarını bu sisteme giriyor. Sistem otomatik olarak öğrencinin ortalamasını gösteriyor.
Takdir teşekkür hesaplama işlemi oldukça basit bir formüle dayanıyor. Öğrencinin tüm notlarının ortalaması 70 ila 84.99 arasında kalırsa öğrenci teşekkür alıyor. Takdirname ise 85 ila 100 arasında ortalamaya sahip öğrencilere veriliyor. Ancak 1 Eylül 2018 itibarıyla yapılan bir değişiklik bazı öğrencileri belgeden mahrum edecek gibi görünüyor.

DEVAMSIZLIK 5 GÜNDEN FAZLAYSA BELGE VERİLMEYECEK
Öğrencilerin okullara devamlılıklarının oldukça önemli olduğu her platformda Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından duyuruluyor. Bu kapsamda yapılan değişiklikle 5 günden fazla devamsızlık yapan öğrencilere takdir ve teşekkür belgesi hak kazansalar dahi verilmeyecek..

30 GÜN DEVAMSIZLIĞI OLAN ÖĞRENCİLER BAŞARISIZ SAYILACAK
30 günden fazla devamsızlığı olanlar da ders notu ne olursa olsun başarısız sayılacak. Bu uygulama liseler için geçerli sayılıyor. Yeni yönetmeliğe göre 22 yaşını tamamlamış olanlar o yılın sonunda mezun olabilecek durumda değilse okulla ilişiği kesilecek ve açıköğretim kurumlarını ya da mesleki eğitim merkezlerine gönderilecek..

Takdir mi teşekkür mü sorusunun yanıtı için ilk olarak velilerin veya öğrencilerin www.e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapmaları gerekiyor. Adrese giriş yaptıktan sonra yönetim paneli ve veli paneli olmak üzere iki ekran karşınızda olacak. Buradan veli giriş paneline tıklayarak çocuğunuzun T.C Kimlik Numarası ve Okul Numarasını yazarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.(timeturk)

Editör: Wan Haber