Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan bir son dakika haberi geldi. Uzaktan ve yüz yüze eğitim açıklaması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan bakan Selçuk, koronavirüsü salgılanın erken dönemlerinden beri uygulanmakta olan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde uzaktan eğitim çalışmaları ile ilgili çeşitli bilgiler verirken, Okullar ne zaman açılacak? Şeklinde kendisine yöneltilen soruyu yanıtladı. Bakan Selçuk’ un belirli kategorilerdeki okullarda eğitimde yüz yüze sınıfta canlı bir şekilde başlayabileceğini açıkladı. Bu başlık altında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim takvimi ve ikinci dönem ne zaman başlıyor? Sorularının yanıtı yer almaktadır.

Detaylar haberimizde...

Yüz Yüze Eğitim Kararını Bu Takvime Göre Açıklıyoruz

Uzaktan eğitim ile ilgili ne kadar çok imkan yaratırsak da aslında bizim için ideal olan yüz yüze eğitimin açılmasıdır. Şeklinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “15 Şubat sonrasında güncel verilere dayalı olarak en doğru kararı açıklıyoruz.” Diye de ekledi.

İkinci Dönem Ne Zaman Başlayacak?

25 Ocak tarihinde başlayacak olan yarıyıl tatili sürecine 2. Dönemdeki 1 haftalık ara tatil süresini de eklediklerini dile getiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İkinci dönemin 15 Şubat tarihinden itibaren başlayacağını duyurdu 15 Şubat tarihi sonrasında ise Sağlık Bakanlığı’nın ve bilim kurulu ile istişare halinde güncel verilere değerli bir şekilde Toplum Sağlığı öğrencilerin öğretmenlerin sağlığı açısından en doğru kararı uygulayacaklarını açıkladı.

Editör: Wan Haber