Milli Eğitim Bakanlığı, Personel Genel Müdürlüğü sözleşmeli öğretmenlik, başvuru ve atama duyurusu gerçekleşirdi.

Ön başvuru ve tercih başvurusu olmak üzere iki biçimde gerçekleştirilecek. Başvuru koşullarını Taşıyan öğretmen adayları 15 ile 26 Mart tarihleri arasında personel. Meb.gov.tr internet adresinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Eğitim fakültesindeki eğitimlerini tamamlayıp mezun olan adayların merak içerisinde beklemiş oldukları haber Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. 000 öğretmen alımı gerçekleştirileceğini açıklamıştı.

2021 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Sözleşmeli öğretmenlik koşullarını Taşıyan adaylar, ön başvuru ile sözlü sınav merkezi tercihlerini genel itibarıyla Bugünden itibaren 15 Mart tarihinden itibaren başlayıp 26 Mart tarihine kadar gerçekleştirecek. Adayların,  sözlü sınava ( mülakat) katılacakları sınav merkezleri genel itibari ile 3 Mayıs 2021 tarihinde ilan edilecek. Başvuru gerçekleştirecek adaylar yukarıda belirtilen tarihler arasında ilkatama.meb. gov.tr internet adresi üzerinden elektronik ön başvuru formunu doldurduktan sonra işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru koşulları nelerdir?

  • 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel koşulları taşımak
  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmak, (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.)
  • Mezun olunan Yükseköğretim programının, öğretmenliği atanacakların tespitine ilişkin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı kurul kararına göre atama gerçekleştirilecek alana uygun olmak, öğretmenliğe kaynak teşkil eden Yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere ortaöğretim alan öğretmenliği Tezsiz yüksek lisans programını ya da pedagojik formasyon programlı-pedagojik formasyon eğitimi sertifika programından birinin başarı ile tamamlamış olması gerekir.
  • Devlet memurluğundan ya da öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,
  • 657 sayılı kanunun 4-ve maddesi bağlamında sözleşmeli öğretmen olarak atanan; fakat ataması iptal edilmiş olanlar ile sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilir bakımından bir başvuru tarihinin son günü itibari ile bir gir bekleme süresini tamamlamış olmak.

Hangi Branşlardan En  Çok Alım Gerçekleştirilecek?

  • Sınıf öğretmenliği 2883,
  • Özel eğitim 2094,
  • İngilizce 1938,
  • ilköğretim matematik 1260 matematik 1004,
  • fen bilimleri 996 Türkçe
  • 918, Türk Dili ve Edebiyatı 511 ile müzik branşlarından 458 sözleşmeli öğretmen alımı gerçekleştirilecek.
Editör: Wan Haber