2021 senesi içerisinde öğretmen ataması ne zaman yapılacak?  MEB Bakanlığının okulların kademeli bir şekilde açılması kararının alınmasından sonra öğretmen adayları yeni yıl içerisinde kaç gün öğretmen alımı yapılacağını merak içerisinde bekliyor. Öğretmen atama kontenjanları açısından yapılacak açıklamayı bekleyen öğretmen adayları, gelecek güzel haberleri takip ediyor Peki 2021 yılında 60 bin öğretmen ataması yapılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk un konu ile ilgili yapmış olduğu kritik açıklanmadan satırbaşları şöyle;

Koronavirüsü sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir şekilde faaliyet gösteren okullarda 65 yaş üstü olan ve kronik rahatsızlığı bulunan pek çok öğretmen okula gitmekte Zorluk çekiyor. Sayıştay'ın açıklamış olduğu verilere göre kurum bazlı bir şekilde 138 bin öğretmen açığı var. Yaşanan bu gelişmelerin sonrasında öğretmen adayları yeni yıl içerisinde gerçekleştirilecek öğretmen alımları ile alakalı yapılacak açıklamaya kilitlenirken Birgül Geride bıraktığımız 2020 senesinde planlama dahilinde olmayan ek olarak 20 bin öğretmen alımı yapılmış ve işlemler ise ocak ayından itibaren başlamıştır. Şubat ayının sonlarına doğru yaklaştığımız Bugünlerde ise öğretmen ataması tarihleri en çok araştırılan hususların başında geliyor. Ziya Selçuk: TBMM, MEB bütçe Komisyonu görüşmeleri de gereksinimlere göre hareket edilmesini vurgularken, Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiği bilgisini de paylaşmıştı.

Öğretmen atamaları tarihi belli mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yapmış olduğu en son açıklamalar da çok net bir tarih vermenin henüz mümkün olmadığını dile getirerek, öğretmen atama tarihleri nin açıklanması için çok uzun bir sürenin olmadığını düşündüğünü söylemişti. Öğretmen adaylarını Bu gelişme heyecanlandırdı. Öğretmen atama takviminin mart ayı itibari ile şekillenmesi bekleniyor.

Öğretmen Atama Kontenjanları Belli mi, Hangi Branşa Kaç Öğretmen Alınacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, istatistiksel bir şekilde gereksinimlerin ortaya konulduğunu ve öğretmen alımları ile alakalı Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşmelerin devam ettiğini açıklamıştır. Alımlara ilgili henüz Net bir rakam ortaya çıkmazken, 2021 senesinde 41 ve üzeri öğretmen alımı yapılması öngörülüyor. Kontenjanlar ile alakalı detaylar atama tarihlerinin açıklamaları ile beraber belli olacak.

  • 347 müzik öğretmeni
  • 443 görsel sanatlar öğretmeni 
  • 165 Sosyal Bilgiler öğretmeni
  • 1118 Özel Eğitim Öğretmeni
  •  1300 Türkçe öğretmeni
  •  1373 rehberlik Öğretmeni
  • 1518 okul öncesi öğretmeni
  • 1739 İngilizce öğretmeni
  • 1701 ilköğretim matematik öğretmeni
  • 1801 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni

Yukarıdaki rakamlar 2020 senesinin en son öğretmen atamaları ile ilgili rakamlardır. 2021 senesi içerisinde alımı gerçekleştirilecek öğretmen rakamlarının Yukarıdaki rakamlara benzer ya da yakın olması bekleniyor.

Editör: Wan Haber