Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 aydır kapalı olan okulların 31 Ağustos'ta açılacağını duyurdu. 

18 HAZİRAN'DA KAPANIYOR

Milli Eğitim tarafından 81 ile gönderilen genelgede yaz tatilinin bitimiyle okulların 31 Ağustos'ta açılacağı belirtilirken 18 Haziran 2021'de kapatılacağı bildirildi.

İŞTE ARA TATİL TARİHLERİ

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de, ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.

BAKAN KOCA VAKA SEYRİNİ İŞARET ETMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların yeniden açılıp açılmayacağı konusundaki soruya, vaka seyrine göre kararın verileceği belirtmişti. 

SABAHÇI ÖĞLENCİ DÖNEMİ GERİ GELEBİLİR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha önce yaptığı açıklamada, "Senaryo A, B, C... Bunların hepsini hazırladık. Liselerimizin yüzde 1'inde ikili öğretim var. İlkokul ve ortaokullarda yüzde 12-13. Çok büyük bir kesimde ikili öğretim yok. Tam gün eğitim yapan okullarımız duruma göre ikili öğretime geçebilir. Sabahçılar-öğlenciler olur... Sınıfın yarısı sabah gelebilir, sınıfın yarısı öğle gelebilir. Ama bu böyle olacak anlamına gelmiyor." cümlelerini kullanmıştı. 

Editör: Wan Haber