Koronavirüs salgınından dolayı yüz yüze eğitim ara verildi okullar uzaktan eğitim geçildi dersler online olarak işlenmeye başladı süreç böyle olunca hem aileler hem de öğrenciler karnelerin verilip verilmeyeceğini yada karne notu bu döne neye göre verileceğini merak etmeye başladılar.

Milli Eğitim Bakanlığının 25 Aralık 2020 yılında yaptığı açıklamaya göre ilkokul ve ortaokul öğrencilerin karne notları derse katılımına göre verilecektir birinci dönem girdikleri sınavlar karne notu olarak kabul edilmeyecektir.

Birinci dönem alınan notların karne notuna dahil edilmeyeceği fakat isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek.

Peki karneler verilecek mi?

Öğrencilerin karne notu öğrencilerin dönme boyunca girdikleri ders katılımına göre verileceği açıklandı. Öğrenciler karnelerini okulda mı alacaklarını merak etmektedirler Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamada karnelerin basılmayacağı ve karneler elektronik ortamda erişime açılacağı da belirtildi.

Editör: Wan Haber