Liselerin 1. Dönem sınavları 1 Mart tarihinden itibaren yüz yüze bir şekilde gerçekleştirilecek. Liselerde 1. dönem sınavları ne zaman yapılacak? Sorusu öğrenciler tarafından son zamanlarda sıklıkla araştırılmaya devam ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzası ile 81 il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, liselerde yüz yüze eğitim ile Yüz yüze yapılacak sınavlar ile alakalı Detaylara yer verildi.

Liseler Ne Zaman Açılacak?

2020-2021 eğitim öğretim senesinin 2. Dönemi, 15 Şubat itibarı ile uzaktan eğitimle başlayacak. 1 Mart tarihinden itibaren 12. Sınıflarda seyreltilmiş sınıf uygulaması ile yüz yüze eğitime artık bundan sonra geçilecek.

Peki Liselerin 1. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Bütün sınıf seviyelerinde 1. döneme ilişkin yapılamayan, gerçekleştirilemeyen sınavların takvimi, 1 Mart tarihinden itibaren 2 haftayı geçmeyecek biçimde Eğitim Kurumu alan zümre başkanları Kurulu tarafından belirlenip planlanacak. Eğitim Kurumu müdürlükleri tarafından gerekli olan tedbirler alınarak, sınavların uygulanması sağlanacak ve 1. döneme ilişkin bütün iş ve işlemler ile diğer uygulamalar 19 Mart Cuma gününe kadar e-okul sistemine işlenerek tamamlanacak. 1. dönemde yapılamayan sınavlarının kapsamı, 1 kasım 2020'ye kadar işlenen konularla sınırlı tutulacak. Her bir sınav, atölyelerde bulunan ve yapılan uygulama sınavları gibi Zorunlu haller dışında, bir ders saati 40 dakika süre verilerek uygulanacak ve bu sınavlar ile ilgili sorular bu süreye uygun olacak şekilde hazırlanacak.

Editör: Wan Haber