Liselere geçiş sınavı olarak bilinen LGS Sınavı 6 Haziran Pazar günü yapılacak. Öğrenciler şimdiden sınav heyecanını yaşamaya başlarken İstanbul ve Ankara'da LGS Sınavı gününde toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki 6 Haziran LGS sınavında toplu taşıma ücretsiz mi? 6 Haziran Pazar otobüs metro metrobüs bedava mı?

LGS Sınavı saat kaçta başlıyor?
6 Haziran 2021 LGS sınavında ilk oturum saat 9.30 da başlayacak ikinci oturum ise 11.30 da olacak. Öğrenciler bir oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil derslerinden Toplam 50 soruya cevap verecek ve 75 dakika zamanları olacak. İkinci oturumda ise öğrenciler matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soruya cevap verecek. LGS ikinci oturum süresi ise 80 dakika olacak.

6 Haziran 2021 İstanbul ve Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Haziran Pazar günü yapılacak olan LGS sınavında İETT, özel halk otobüsleri, metro metrobüs hattı sınava girecek öğrenci ve veliler için ücretsiz olacak. Ayrıca sınav görevlileri de ücretsiz bir şekilde toplu taşımadan faydalanabilecek.

Ankara'da da 6 Haziran Pazar günü yapılacak olan top LGS sınavında toplu taşıma otobüs ve raylı sistemleri kullanacak olan öğrenciler ücret ödemeyecek. Canlihaber

Editör: Wan Haber