Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi, merkezi Kıbrıs’ta bulunan Lefte Avrupa Üniversitesi, Vanlı öğrencilere bir jest yaparak, sınav öncesi yapılması gereken konular hakkında bilgiler verdi. Birçok okul ve dershanelerdeki öğrencilerle buluşan üniversite yetkilileri, öğrencilere özellikle “Sınav kaygısı” ve “Sınav stresi” hakkında programlar düzenlerken, öğrencilerin bu önemli bilgilendirme programlarına yoğun katılımı ise gözden kaçmadı. Lefke Avrupa Üniversitesi akademisyenlerine teşekkür eden Vanlı öğrenciler, sınav öncesi böyle önemli bir etkinliğin çok faydalı olduğunu dile getirdiler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan LAÜ Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi Van ve Hakkâri illerinde okullarda sınava hazırlanan son sınıf öğrencilerine yönelik “Sınav kaysını giderme”, “Sınav stresiyle başetme” ile “Doğru tercih” yapma konularında bilgi verdi.


LAÜ Sağlık Bilimleri Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ruhi Selçuk Tabak ve Araştırma Görevlisi Gazeteci Mustafa Özyağcı, YGS’ye hazırlanan öğrencilere yönelik bölge okullarında ve dershanelerinde yaptıkları bilgilendirme tanıtım programlarında bir birinden farklı konular ele alarak öğrencilerin, sınava daha moralli bir şekilde girmeleri için, deneyimlerini paylaştılar. Özyağcı, bilgilendirme programı kapsamında öğrenciler ile lise ve dershanelerde bir araya gelen LAÜ akademisyenleri, yaklaşan sınav ile daha sonra yapılacak tercihler konusunda nasıl davranmaları konusunda bilgiler aktardı.


Öğrencilerin özellikle, “Heyecan kontrolü”, “Konsantrasyon sorunları” ve “Beslenme ve uyku alışkanlıkları” ile ilgili pratik çözümler önererek tercihlerinde daha dikkatli davranmaları konusunda uyarılarda bulunan akademisyenler, ayrıca LAÜ’yü tanıtan kısa bir video da izlettiler. Akademisyenleri ayrıca, yanlarında getirmiş olduğu kırtasiye ve tanıtım materyalleri de öğrencilere dağıtarak LAÜ hakkında detaylı bilgiler sundu.


Dört gün boyunca Van bölge lise ve dershanelerinde programlarını aralıksız sürdüren LAÜ ekibi, daha sonra Hakkâri bölgesindeki liselere giderek, orada bulunan öğrencilere gerekli bilgileri aktardı. LAÜ yönetimi tarafından sağlanan olanaklarla bölgeye gelen ekip, öğretmen ve öğrencilere büyük ilgi göstererek, hem üniversite yönetimine hem de akademisyenlere teşekkür etti.


LAÜ yönetimi kısa bir süre sonra bölgedeki okullarda eğitim gören öğrencilerin daha doğru tercih ve iyi eğitim görmeleri için, Van’da bir temsilcilik kurmayı planlıyor.

Editör: Wan Haber