Koronavirüs neden ile yüz yüze eğitime ara verildi. Öğrenciler derslerini uzaktan eğitim ile online olarak işlemeye başladılar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıkla da 1 Marta’n itibaren ilkokul öğrencileri yüz yüze eğitime geçecek. Peki Öğrenciler haftada kaç gün okulla gidecekler.

Hem öğrenciler özellikle veliler okular açıldıktan sonra öğrencilerin haftada kaç gün okula gideceğini araştırmaya başladılar. Salgın nedeni ile okullarından uzak kalan öğrenciler ise bir an ünce okuluna ve arkadaşlarına kavuşmayı istemektedirler.

Haftada kaç gün kula gidilecek?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamaya göre köy okulları 15 Şubattan itibaren açılacak. Köy okulları dışındaki diğer okullar 1 Marta başlayacak. Ziya Selçuk açıklamasının devamında “1 Mart Pazartesi günü ilkokullarımızın tüm sınıf düzeyleriyle açılması kararını aldık. İlkokul öğrencilerimiz eğitimlerine yine seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü devam edecekler. 1 Mart tarihinde okullarımız, sınav döneminde olan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz için de kapılarını açacak. Onların verimli bir şekilde sınavlara hazırlık yapmaları ve öğretmenleri ile birebir çalışmaları çok önemli” dedi.

Editör: Wan Haber