Kitap teslimi ile ilgili bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, eğitime yapılan yardımın geleceğe yapılan yardım anlamına geldiğini söyledi. Bu amaçla ihtiyaç doğrultusunda il merkezi ve ilçelerdeki okullara kitap yardımında bulunduklarını ifade eden Aktuğ, Gevaş’ta yeni yapılan Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilerin kitap ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle okul kütüphanesine bin adet kitap yardımında bulunduklarını kaydetti. Aktuğ, “Hem geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak hem de okul tarafından başlatılan ve bölge insanının da kütüphaneden faydalanmasını sağlayan ‘Hayat Boyu Öğrenme Projesi’ne destek olmak amacıyla kitap yardımında bulunduk. Kitapların hem çocuklarımıza hem de ilçe halkına faydalı olacağını umuyorum” dedi.


İnsanın kendi kendini keşfetmesi açısından eğitimin çok önemli olduğunu ifade eden Aktuğ, “Bu unsurların başında da kitaplar büyük önem kazanmaktadır. Kitap okumak, insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden biridir. İnsanın düşünce yapısını, hayal dünyasını geliştirir. Sözcük dağarcığını arttırır, bilgi ve birikim kazandırır” ifadelerini kullandı.


Atatürk İlköğretim Okulu’nun yeni yapılması itibariyle kitaplara ihtiyacı olduğunu belirten Okul Aile Birliği Başkanı Süleyman Tanrıtanır ise, “Gönderilen kitaplar, çocuklarımızı olduğu kadar bizleri de sevindirdi. Bu duyarlılığından dolayı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ başta olmak üzere kitap yardımında emeği geçen herkese şahsım ve ilçe halkı adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri de, kendilerine kitap yollayan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne teşekkür ettiklerini belirttiler.

Editör: Wan Haber