İnternet kullanıcılarına sevindirici bir haber geldi. Kullanıcılar sevdikleri siteyii reklamsız olarak kullanabilecek. Google, dev bir projeye daha imza atıyor. Geliştirdiği Google Contributor sayesinde sitelerde reklamların bulunduğu yerlere ziyaretçiler tarafından fon çıkarılması deneyini uygulamaya koyan Google neredeyse imkansızı deniyor.

 

Günümüz itibariyle web siteleri için sitede bulunan reklamlar hayati bir finansal kaynak koonumunda bulunuyor. Pek çok web site de arayüzünde bulunan bir çok reklamını Google'dan alıyor. Yani Google internetin en büyük reklam sağlayıcısı konumunda. Google, yeni geliştirdiği Contributor projesi için ilk olarak Mashable, Imgur, Science Daily ve WikiHow gibi sitelerle çalışmayı seçti.

 

Şimdilik sadece Google'nin daveti ile Contributor kapsamına girilebiliyor. Proje detayı ise şöyle; bir ziyaretçi sevdiği bir web siteye aylık olarak 2 veya 3 dolar civarında bir bağışta bulunuyor. Bu bağışın yapılmasının ardından kişinin bilgisayarında o sitedeki rekklamlar kalkıyor. Reklamların yerini ise dolduran başka bir şey yok. Google bu işlem için, bağıştan kendi payını da almayı ihmal etmiyor. Siteden reklamları kaldırmak için belli bir bağış alt sınırı ise henüz yok. Bu durum sadece Google tarafından yayınlanan reklamlar için geçerli. Başka bir sunucudan almış olduğunuz reklamlar ise aynen görülmeye devam ediyor.

Editör: Wan Haber