Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin yerleştirilmek için girdikleri sınav olan EUS yerleştirme sonuçlarının açıklınap açıklanmadığını merak eden birçok aday internette bunu araştırmaya başladı. Peki EUS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 21-26 Ocak 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan 2020 Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. Açıklamanın devamında Adayların yerleştirme sonuçlarını 05 Şubat'tan itibaren ÖSYM'nin internet adresinden TC. kimlik numaralı ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekleri belirtildi.

Peki EUS sınavına kimler girebilir?

T.C vatandaşı olmak.
Eczacılık Fakültesi mezunu olmak ya da halen Eczacılık Fakültesinde okuyor olmak.
Eczacılık dalının, uzmanlık alanında çalışmasını engelleyebilecek fiziksel ya da ruhsal rahatsızlığının olmaması gerekmektedir.
Burstan kaynaklı olarak mecburi hizmetinin olması durumunda, mecburi hizmetini sınav gününden itibaren 3 ay içinde bitirecek durumda olması gerekmektedir.

EUS sınavına nasıl başvuru yapılır?
Sınav ücretini yatırıp güncel vesikalık fotoğraf ile başvuru yapılabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda EUS sınav puanı %2 oranında düşürülmektedir.
Uzmanlık eğitimine devam ederken sınava girilmesi durumunda,
Uzmanlık eğitimine devam ederken istifa etmesi durumunda, istifayı takip eden ilk sınavda,
Uzmanlık programına yerleştirildiği halde eğitimine başlamayanların takip eden ilk sınavda, %2 oranında sınav puanları düşürülmektedir.

Editör: Wan Haber