Koronavirüsün gölgesinde geçen bir dönem daha geride kalırken binlerce öğrenci karnelerini alacağı tarihi beklemeye başladı. Yıl sonunda herkesin beklediği karne sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yanıt gelmişti. Karnelerin alınacağı tarihlerle ilgili açıklama yapan Bakan Selçuk, öğrencilerin karnelerindeki notları görüntüleyebilecekleri tarihi duyurdu. İşte detaylar...

E-Okul Karne Notu Nasıl Görüntülenir?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yaptığı açıklamalar kapsamında öğrenciler 18 Haziran tarihinden itibaren e-okul sistemi üzerinden karne sorgulama yaparak karne notlarını öğrenebilecekler. Öğrencilerin karne notlarını öğrenebilmesi için e-okul vbs sisteminden giriş yapması yeterli olacak. Sisteme giriş yapan öğrenciler bu yıla ait karne notu bilgilerine ulaşabilecek. Sisteme giriş yapıldıktan sonra notları görüntüleyebilmek için e-karne seçeneğine tıklamak yeterli olacak. Bu tıklama sonrasında öğrencinin derslerden aldığı notlar, devamsızlık bilgileri ve not ortalaması gibi tüm detaylar sistemde görüntülenebilecek. 

Okullar Ne Zaman Kapanacak?
Öğrenciler 18 Haziran tarihinden sonra karne notlarına erişim sağlayabilse de okulların kapanış tarihi 2 Temmuz olarak belirlendi. Bu sebeple öğrencilerin karne notları açıklansa bile okullar 2 Temmuz tarihine kadar devam edecek. 2 Temmuz 2021 Cuma gününden itibaren 2020-2021 eğitim-öğretim yılı sona erecek.

Telafi Eğitimi Ne Zaman Başlıyor?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen telafi eğitimi programıyla ilgili detaylar belli olmaya başladı. Telafi eğitimi programına katılmak isteyenler 21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında 'telafidebendevarim.meb.gov.tr' adresinden başvuru yapabilecekler. Telafi eğitimi programı 5 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında uygulanacak.
Canlihaber

Editör: Wan Haber