Dar gelirlinin bu kadar çok olduğu Türkiye'de serbest kıyafet diye tutturanları utandıracak bir manzara... 

Özgür'ün babası öldü, annesi ise terketti...
 Babaannesi ile dedesi bakıyor...


Onların ise yiyecek ekmeği bile yok. Kağıt toplayarak geçinen babaanne ile dede, torunlarını okula 'serbest' kıyafetle yollayınca küçük çocuğun dramı katlandı. 

Kıyafetleri eski ve kirli olan çocuk okulda alay konusu oldu, bir daha da okula adım atmadı. Şimdi MEB'e sormak lazım; 'Bu çocuğa hesap verecek misiniz?"

"fft2mm2255490.jpg"

BARAKADA YAŞIYORLAR


Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde 60 yaşındaki Ahmet ve 58 yaşındaki Nurten İşçi çifti, torunları 9 yaşındaki Ö. B. ile birlikte 4 yıldır naylon brandalarla yaptıkları barakada yaşam mücadelesi veriyor.

BAKANLIK TALİMAT VERDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde, kıyafetleriyle alay edilince okulu bıraktığı ifade edilen öğrencinin, eğitimden kopmaması için gerekenlerin yapılması talimatını verdi.

Kağıt toplayarak yaşamaya çalıştıklarını söyleyen Nurten İşçi, torununun kirli kıyafetlerle okula gittiği için arkadaşlarının kendisiyle alay ettiğini bu yüzden de 1.5 aydır okula gitmediğini söyledi.

BABASI ÖLDÜ ANNESİ TERKETTİ

Samsun’da 8 çocuk annesi Nurten İşçi ve Ahmet İşçi çiftinin oğlu Turgut İşçi 9 yıl önce 28 yaşında geçirdiği iş kazası sonucu hayatını kaybetti. Nikahsız olarak beraber yaşadığı eşi de, ölümünden hemen sonra evi terk ederek 3 aylık oğlu Ö. B.’yı da bırakıp İstanbul’a gitti. 3 aylık bebek iken babası ölen annesi kendisini terk eden Ö. B. ise babaannesi ve dedesi ile birlikte yaşam mücadelesi vermeye başladı.

YİYECEK EKMEK BULAMIYORUZ

Dede ve babaannenin hiçbir sosyal güvencesi olmadığından sosyal güvencelerden faydalanabilmek için bir akrabasının üzerine kaydedilen Ö. B., Ahmet ve Nurten İşçi ile birlikte Tekkeköy İlçesi'nde naylon brandalarla yapılmış bir barakada yaşam mücadelesi veriyor. Kağıt toplayarak yaşamaya çalıştıklarını söyleyen babaanne Nurten İşçi, "Çok zor durumdayız. Çocuklarımız bize bakmadı. Hepsi bir yerlerde kendi yaşam mücadelesini veriyor. Bizde kendimize baraka yaptık. Burada yaşamaya çalışıyoruz. Torunuma bakıyoruz. Ancak çok zor durumdayız. Yiyecek ekmek bulamıyoruz" dedi.

'KIYAFET ALACAK PARAMIZ YOK'

Torunun kıyafetlerinin eski ve kirli olması nedeniyle okulda arkadaşlarının alay ettiğini dile getiren Nurten İşçi, "Torunum arkadaşları alay ediyor diye 1.5 aydır okula gitmiyor. Bizim ona kıyafet alacak paramız yok. Oda utanıyor. Ne yapalım. Karnını zor doyuruyoruz" diye konuştu.

Tekkeköy İlçesi’ndeki Kerimbey İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Ö. B. ise "Serbest kıyafet nedeniyle kağıt toplarken giydiğim kıyafetlerle okula gidiyorum. Arkadaşlarım kıyafetim kirli ve pis diye alay ettikleri için bende artık okula gitmiyorum. Okumak istiyorum ama arkadaşlarım böyle yaptıkları için gidemem" dedi. 

*DHA

Editör: Wan Haber