Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan EBA’nın kullanımı için öğrencilere bir kolaylık sağlandığının altını çizen Bakan Selçuk, tüm operatörlerde 3GB ücretsiz erişim imkanı sunulduğunu açıkladı. Selçuk, "Her öğrencimize, bütün operatörlerden aylık 3 GB ücretsiz erişim imkanı var. Türkiye'nin her yerinden; telefon çeksin yeter... Bu anlamda bir erişme ve ulaşma imkanı var. Bunu pilot çalışmalarda denedik" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, her öğrenciye, bütün operatörlerden aylık 3GB ücretsiz internet imkanı sunulacağını duyurdu. Projeyi pilot çalışmalarda denediklerini ifade eden Selçuk, Türkiye’de tüm öğrencilerin bu hizmetten yararlanabileceğini belirtti.

Selçuk şöyle konuştu: “Her öğrencimize tüm operatörlerden aylık 3 GB ücretsiz erişim imkanı sunuldu. Türkiye’nin neresinde olursa olsun öğrencilerimizin telefonu çeksin yeter, bu eğitimlere ulaşabilecekler. Kısa süre önce öğrencilerimizin sırasına çıkarma yapıştırdık. İşin özeti ‘Eğitimde fırsat adaleti.' Benim fırsatım yok, öğretmenim yok, mekanım yok diye bir şey yok. İsteyen her öğrencinin eğitime ulaşmasıyla ilgili alt yapıyı kurduk. Benim hayallerimden biriydi. Bu hayalime ulaşmak benim için çok önemli."

Editör: Wan Haber