Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Antalya Mardan Palace Otel’de düzenlenen Türkiye Özel Okullar Birliği 13. Geleneksel Eğitim Sempozyumu’nun ardından katıldığı İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı’ndan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Özel okullarda okuyan öğrencilerin her sene başında ders kitaplarının temini konusunda şikayetler aldıklarını belirten Bakan Avcı, "Dolayısıyla biz özel okullarımızda da çocuklarımızın aynı devlet okullarımızda olduğu gibi kitaplarını sıralarında bulmaları için çalışmaları sürdürüyoruz. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılında bunu gerçekleştirmiş oluruz" diye konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin fişleme belgesi ile ilgili geçmiş dönemde yapılan fişlemelerle ilgili bir çalışma var mı?" sorusuna Bakan Avcı, "Bende öyle bir bilgi yok. Ama bugün başka şeyler de var. Bugün biz burada il milli eğitim müdürlerimizle toplantı yaptık. 81 vilayetten il müdürlerimizle toplandık. Kasım ayında yaptığımız sınavların değerlendirmelerini yaptık. Nisan ayında yapacağımız sınava ilişkin almamız gereken tedbirleri konuştuk. Ayrıca yeni düzenlemeler hakkında kendilerine bilgi verdik. Sabahleyin Türkiye Özel Okullar Birliği Toplantısı vardı. Ona katıldık. Biliyorsunuz 2002-2003 öğretim yılında Türkiye’de özel okullarda okuyan öğrenci sayımız 212 bindi. Bu yıl 662 bin. Demek ki özel okullarda okuyan öğrenci sayımız yüzde 196 oranında artmış. Yeterli mi? Yeterli değil. Çünkü Türkiye’de ortalama yüzde 4 şu anda özel okullarda okuyan öğrencilerimizin sayısı. Oysaki Avrupa Birliği’nde yüzde 15. Dolayısıyla biz de inşallah aldığımız tedbirlerle işte bu dershanelerin dönüşme süreci, buna da katkıda bulunacak inşallah Türkiye’de özel okullaşma oranlarını da Avrupa Birliği ve OECD ülkeleri ortalamasına yaklaştırmak için ciddi bir program uyguluyoruz" 

PERFORMANS ÖDEVİ KALDIRILIYOR
Bakan Avcı, performans ödevinin kaldırılmasıyla ilgili soruya da şöyle cevap verdi: "Sizin çocuğunuz var mı? Siz de fark edeceksiniz. Merak etmeyin yeğeninizin, çocuklarınızın, kuzenlerinizin ödevlerini yapmaktan sizi kurtaracağız."

OLİMPİYAT ÖĞRENCİLERİYLE SOHBET
Bakan Avcı, açıklamalarının ardından, otelde Matematik Olimpiyatları’na hazırlanan Kubilay Kuzey Okumuş, Mert Ünsal ve Berk Saygın’la sohbet etti. Kubilay Kuzey Okumuş da performans ödeviyle ilgili Bakan Avcı’ya, "Biz yapıyoruz ama yaparken yoruluyoruz. 13 dersimiz var okulda. 13 dersten de performans ödevi yaparsak bir de üzerine normal ödevleri yapıyoruz. Bu da bizleri zorluyor" dedi.

Bakan Avcı ise "Talim Terbiye Kurulu Başkanımız burada. Performans ödevlerini kaldırıyoruz" açıklamasını yaptı. Öğrenciler ve velilerle hatıra fotoğrafı çektiren Avcı, Antalya’dan ayrıldı.

Editör: Wan Haber