Milyonlarca öğrencisi olan AÖF sınavlarını online mı yapacak öğrenciler sınav için okullara gitmeyecek mi?Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde herhangi bir bölümde kaydı bulunan öğrenciler 27 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirecektir. AÖF kayıt yenileme yapacaklar kayıt yenileme işlemini online olarak yapacaklar? Peki AÖF sınavları nasıl yapılacak? 2021 2022 AÖF sınavları online mi yüz yüze mi? AÖF güz ve bahar dönemi sınavlar nasıl yapılacak?

AÖF sınavları nasıl yapılacak? 2021 2022 AÖF sınavları online mi yüz yüze mi?

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde (AÖF) herhangi bir bölümde kaydı bulunan öğrencilerin kayıt yenileme tarihleri de açıklandı. 2021 AÖF kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül'de başlayacak ve 8 Ekim'de sona erecek. AÖF güz dönemi ara sınavı 27-28 Kasım 2021'de, AÖF güz dönemi dönem sonu sınavı da 8-9 Ocak 2022 tarihinde yapılacak. AÖF, YKS yeni kayıtları 6 Eylül tarihinde başladı ve 10 Eylül'de sona erdi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) eğitim ve öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için eğitim-öğretime, uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilmesi yönünde karar almıştır. 

2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu Sınavı 4 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze yapılmıştı. 2021 2022 AÖF güz ve bahar dönemi sınavların nasıl yapılacağına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. AÖF güz ve bahar dönemi sınavların bu dönemde yüz yüze olması bekleniyor.

AÖF yeni kayıt öğrencileri ders ekle-sil işlemi yapabilir mi?

2020-2021 Öğretim Yılında yeni kayıt yaptıran öğrencilerin,  güz dönemlerindeki ders atamaları Açıköğretim Sistemi tarafından yapılacaktır. Dolayısıyla, öğrencilerimizin güz döneminde  tüm dersleri doğrudan sistem tarafından atanmış olacaktır. 2021-2022 Öğretim Yılı itibari ile bahar döneminde ders seçebileceklerdir.

AÖF başarı notu nedir?

AÖF başarı notu nasıl hesaplanır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarının 9.maddesinde "(Değişik:Senato‒3/1/2017‒1/10; Değişik: Senato‒18/9/2018‒7/4; Değişik: Senato‒27/11/2019‒15/13; Değişik: Senato‒11/3/2020‒2/7) Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır. "Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar dersleri, uygulama dersleri ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35'tir…” denilmektedir.

Not: 2019-2020 öğretim yılı bahar döneminden itibaren geçerli olacak şekilde “Başarı Notu” alt sınır değeri 35 olup Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde harf notları, dersin alındığı ilgili dönemdeki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenmektedir.

AÖF akademik durum nedir?

SınavlarAkademik durum neyi ifade ediyor? Açıköğretim Sisteminde öğrencinin son Genel Not Ortalamasına göre Akademik Durumu belirlenmektedir.

Akademik Durumlar şu şekildedir:

Başarılı

Uyarı

Mezun

Akademik durumunun

Başarılı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olduğunu, uyarı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasını sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapıldığını, mezun olarak görünmesi de öğrencinin diploma için gerekli olan koşulları başarıyla yerine getirerek mezun olduğunu belirtir

kaynak:yeniakit

Editör: Wan Haber