Haber: İshak KARA/ÖZEL



Uzun zamandır, özellikle de yaşanan depremlerden bu yana eleştiri oklarının hedefinde bulunan İl Milli Eğitim camiasının başında bulunan il müdürü A.İhsan Sayılır’ın yerine İstanbul Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mucip Kına’nın atandığı belirtildi.

 

Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, atamayla ilgili resmi yazının yakın zamanda Van valiliğine ibraz edileceği belirtildi.

 

2003 yılından bu yana il milli eğitim müdür yardımcılığı,2009 yılından bu yana da il Milli Eğitim Müdürü görevinde bulunan A.İhsan Sayılır’ın ise hangi il ve hangi kurumda görevlendirileceğine dair bir açıklama yapılmadı.

Van il milli Eğitim camiası, depremden bu yana yaşadığı sıkıntılardan dolayı defalarca basın yayın organlarında haber konusu olmuş ve bu kötü gidişatın sorumlusu olarak da il müdürü İhsan Sayılır adres gösterilmişti.

Ali İhsan Sayılır, 1956 yılında Ağrı’nın Patnos ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Patnos’ta yaptı. 1978 yılında Erzurum Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünden mezun oldu. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.

 

1978 yılında Nevşehir Kozaklı’da öğretmenliğe başladı. Van İlinde 1979 yılında Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Türkçe Öğretmeni olarak başladı. Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Erciş YİBO, ve Kazım Karabekir Lisesi Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

 

2003 yılında Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine atanan Ali İhsan Sayılır bu görevini 6 yıl sürdürdü.

28.09.2009 tarihinde Van İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, evli ve 2 çocuk babasıdır.



YENİ MÜDÜRLER VE GÖREV YERLERİ



Gazetemiz haber merkezine ulaşan duyumlara göre de, ataması yapılan yeni il Milli Eğitim Müdürleri ve yeni görev yerleri şöyle sıralanıyor.

 

 

Mukadder GÜRSOY Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü - Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne

Mucip KINA - İstanbul MEM Müdür Yardımcısı- Van İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 

Muhammet ÖZTÜRK- Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü - Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 

Arif DEDE- Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü- Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğüne

Atamalar vekaleten yapıldı.



Mucip Kına Kimdir?


1967 yılında  Erzurum'da doğan Muücip Kına  Erzincan Eğitim Yüksek Okulu'nda mezun oldu. Anadolu Üniversitesinde lisans tamamlayan Kına 22.02.1990 tarihinde Malatya'da göreve başladı. 1993-2000 yılları arasında sırasıyla Müdür Yetkili Öğretmenlik, Öğretmenlik, Okul Müdür Yardımcılığı, Okul Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Kına 2001 yılında Şube Müdürü olarak atandı. Eğitim Yönetimi alanında TODAİ'de 1ay süreli eğitim aldı. 2008 yılı Haziran Ayından beri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 

Editör: Wan Haber