ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2015-ALES sonbahar dönemi sınavı, 22 Kasım 2015'de yapılacak.

Başvurular, bugünden itibaren 14 Ekim'e kadar gerçekleştirilecek. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ALES'e katılmak gerekiyor.

YABANCI UYRUKLULAR DA BAŞVURABİLİYOR
Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenlerin de ALES'e girme zorunluluğu bulunuyor. ALES'e yabancı uyruklular da başvurabiliyor.

Güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik öğrencileri için ALES koşulu aranmıyor. Ancak, güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlardaki doktora programlarına başvurularda üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü senatolarınca ALES puan şartı getirilebiliyor.

KILAVUZ DAĞITIMI YAPILMAYACAK
Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla ya da kamu kurum ve kuruluşlar adına lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacak.

Bu yolla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen adayların, bu sınava katılma zorunluluğu bulunuyor. Sınava başvurmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecekler. Kılavuz dağıtımı yapılmayacak.

Editör: Wan Haber