AÖF sınav takvimi yayınlandı. Üniversite Rektörü Profesör Doktor Fuat Erdal, düzenlenecek ara sınav ve dönem sonu sınavları ile alakalı katılmış olduğu canlı yayında çeşitli açıklamalarda bulundu.

AÖF Bahar Dönemi Sınavları Nasıl Yapılacak?

Koronavirüs sürecinde Türkiye'nin dünyaya örnek bir mücadele verdiğine dikkat çeken Anadolu Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Fuat Erdal, bütün imkanlarımızla bu mücadeleye katkı sunmaya çalışıyoruz. Biz, tüm kararlarımızı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız başta olmak üzere devletimizin ilgili kurumlarının almış oldukları kararlar doğrultusunda,  öğrencilerimizin hiçbirini mağdur etmeyecek biçimde belirliyoruz. Şeklinde konuştu..

Yüz yüze sınavların kapalı ortamda gerçekleştirilmesi ile sınava katılacak olan öğrenci sayısının fazla olması gibi sebepler göz önüne alınarak sınavların online bir şekilde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

 AÖF Bahar Dönemi Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

 Anadolu Üniversitesi 2020-2021 eğitim öğretim yılı akademik takvimi anadolu.edu.tr internet adresi üzerinden öğrencilerin erişimini açıldı. Yayınlanmış olan takvime göre:

  • AÖF bahar dönemi ara sınavları yani vize sınavları 10 ile 11 Nisan tarihlerinde,
  • Dönem sonu sınavı olarak bilinen final sınavları ise 29 ve 30 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.
  • Mezun olmak isteyen ve derslerde başarısız bulunan öğrenciler açısından düzenlenecek olan Yaz Okulu sınavları ise 8 Ağustos tarihinde yapılacak.

 Böylelikle koronavirüsü tedbirleri kapsamında  AÖF sınavları yine Online bir şekilde gerçekleştirilecek.

Adayların bu tarihleri takip etmesi faydalı olacaktır.

Editör: Wan Haber