Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme İşlemleri Ne Zaman Sona Erecek?

Milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre açık öğretim lisesi 2021 1. dönem ilk yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 22 ocak ile 15 şubat 2021 tarihleri arasında olmak üzere öğrencilere tekrar açılmıştı. Açık öğretim lisesi kayıt yenileme işlemleri 7 gün sonra sona erecek. Daha öncesinde 2020/1 yani 1. dönem açısından kayıt yenileme işlemleri yaptırmış ve öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif olarak  gözüken öğrencilerin tekrar kayıt yenileme işlemi yapmasına gerek yoktur. 

2021 Senesi Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadardır?

Açık öğretim lisesi kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirmek isteyen adayların ders seçimi ve kayıt ücretini yatırmaları gerekir. 2020 senesi içerisinde bir dönem açısından kayıt yenileme sınav ücreti 50 TL olarak açıklanmıştı. 5 tl olarak belirlenmiştir. 50 tl açık öğretim lisesi kayıt yenileme sınav ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacaktır. 5 tl ise halk eğitim merkezi okul aile birliği banka hesabına yatan makbuz karşılığında teslim edilecektir. .

Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Milli eğitim bakanlığı 5 ile 6 aralık 2020 tarihinde yapılacak olan bir dönem sınavlarının erteleyerek 25 şubat tarihinde online yani çevrimiçi bir şekilde yapılmasına karar verilmişti. 2. dönem sınavları ise internet uygulaması üzerinden 25 mart tarihinde yapılacak. Online bir şekilde yapılacak sınavlar açık öğretim okulları bilgi yönetim sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar, öğrenci numarası ve şifreleri ile sınava katılmış sağlayabilecek.

Editör: Wan Haber