Eğitim süresi 4 yıl, 8 dönem olan Açık Öğretim Lisesi açısından öğrenciler ders seçme işlemleri açısından verilmiş olan süre uzatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre sistem ile ilgili güncelleme sebebiyle ders seçme işlemleri geçici bir süre kapatılmış olup öğrencilere bir gün ek süre verilmiştir. Şeklinde açıklama yapıldı. Lise eğitimini dışarıdan devam eden öğrencilerin kayıt olmuş olukları Açık Öğretim Lisesi açısından 2020 ile 2021 eğitim öğretim yılı 2. Dönem ders seçme işlemleri başlamış olup 20 Mart 2021 tarihine kadar devam edecek.

Açık Lise Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde Açık Öğretim Lisesi sınavları ile alakalı açıklama yapmıştı. Açık Öğretim Okulları sınırlarımızı çevrimiçi ortamda gerçekleştireceğiz. şeklinde konuşan Selçuk, 1. Dönem sınavlarının 25 Şubat 2021 tarihinde, ikinci dönem sınavlarının ise 25 Mart tarihinde başlayacağını duyurmuştu.

Açık Öğretim Lisesi Ders Seçimi Nasıl Yapılır?

  • Www.aol.meb.gov.tr Açık Öğretim Lisesi internet sayfası üzerinde bulunan öğrenci girişi başlığı seçilir ve öğrenci numarası ile şifresi ile beraber sisteme giriş yapılır,
  • Sol tarafta bulunan 'kayıt yenileme'-ders seçme 'başlığı altında bulunan ders seçme işlemleri tıklanır,
  • Adayların karşısında açılan sayfada seçilebilecek derslerin listesi olacak, Burada dersler dönem başlığı altında bir dönemden başlamak üzere sıralanmıştır.
  • Dersi seçmek amacı ile ilgili dersin satır başında bulunan Simge saklanır, seçilen dersler bir alt tabloya gider,
  • Ders seçme sayfasında bulunan otomatik ders seçme işlemleri açısından tıkla bölümünde bulunan kaydet butonu tıklanır ve sistem otomatik bir şekilde dersi seçer.

Editör: Wan Haber