OHAL ilanından sonra açığa alınan 16 bine yakın öğretmenin görevlerine iade süreci devam ediyor. Açığa alınan Eğitim Sen’li 10 bin 400 öğretmenin önemli bir bölümü göreve iade edildi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, açığa alınan öğretmenlerin 10 bin 400’ünün Eğitim Sen’li olduğunu, yapılan işlemler, yürütülen görüşmeler sonrasında bunların büyük kısmının görevlerine iade edildiğini söyledi.

MEB YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞME

Açığa alınan öğretmenlerden sadece 934’ü için iade kararı verilmediğini Karaca, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri ile yaptıkları son görüşmelere dayanarak onların da bir hafta içinde görevlerine iade edilmesini beklediklerini açıkladı.
‘Terör örgütleriyle ilişkileri olduğu’ gerekçesiyle açığa alınan öğretmenlerin yanı sıra yüzlerce öğretmen de sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar gerekçe gösterilerek açığa alınmıştı. Karaca, bu nedenle 84 öğretmenin görevden uzakta olduğunu belirtirken bunların da kısa sürede mesleklerine dönmesi için adım atılmasını istedi.

İHRAÇ EDİLENLERE EĞİTİM SEN’DEN MAAŞ

OHAL Kararnameleri ile binlerce akademisyen de ihraç edildi. İhraç edilenlerden 870’inin Eğitim Sen’li olduğunu belirten Karaca, haksız-hukuk şekilde ihraç edilen üyelerine sendika olarak ayda 2000 lira ödeme yaptıklarını söyledi. Karaca, Eğitim Bir Sen üyesi yaklaşık 20 bin, Aktif Sen üyesi yaklaşık 17 bin ve Kamu Sen üyesi yaklaşık 3 bin öğretmenin ihraç edildiğini belirterek, bu ihraçlara sessiz kalan sendika yönetimlerini de eleştirdi.

Kaynak: Gazeteduvar

Editör: Wan Haber