Liselerden mezun olarak üniversiteye yerleşmenin planlarını yapan öğrenciler 2021 YKS tarihini merak ediyor. 4 yıllık lise öğretimini başarılı şekilde bitirerek hayallerindeki mesleklere sahip olmak isteyen öğrenciler pandemi dolayısıyla olağan dışı günler geçiriyor. Bir yandan koronavirüs pandemisi, bir yandan uzaktan eğitim süreci devam ederken üniversite adayları nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyor.

Evlerinde geçirdikleri günleri fırsata çevirmek isteyen adaylar 2021 YKS sınavı öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Üniversite eğitimini istediği bölümleri okuyarak bitirmek ve ideal bir meslek sahibi olmak için öğrenciler bu yıl da ter dökecek.  Peki YKS sınavı ne zaman? Başvuru tarihi belli oldu mu?

2021 YKS TARİHİ BELLİ OLDU MU? BAŞUVURU NE ZAMAN YAPILACAK?

Geçtiğimiz yıl yani 2020 yılında YKS için başvurular 6 Şubat ve 3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Öğrenciler 20-21 Haziran tariihlerinde sınava girmiş ve başarılı olmak için çaba sarfetmişti.

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Temel Yeterlik Testi (TYT) 26 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran tarihlerinde uygulanacak.

Editör: Wan Haber