YKS sınav tarihleri geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Buna göre ÖSYM'nin açıkladığı tarihlerde TYT ve AYT sınavları yapılacak.

2021 YKS sınavının birinci oturumu TYT 26 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. AYT ve YDT ise ikinci oturum olarak 27 Haziran tarihinde yapılacak.

YKS sınavı için başvurular 4 Şubat 2021 tarihinde başlayacak. Başvurular yaklaşık bir ay sürecek. 2 Mart 2021 tarihinde sona erecek başvurular, YKS 2021 sınavlarının geç başvuruları ise 17-18 Mart tarihinde yapılacak.

SINAV ÜCRETİ?

YKS başvurusu yapacak olan adayların sıkça merak ettiği bir diğer konu ise başvuru ücretlerinin bu yıl ne kadar olacağı?

ÖSYM tarafından belirlenen sınav tarihlerinden sonra başvuru tarihleri de belli oldu. Buna göre 04 Şubat tarihinde başlayacak başvuruların ücretleri ise netlik kazandı.

Geçtiğimiz yıl YKS sınav ücretleri TYT için 70 TL,  AYT için 70 TL ve YDT için ise 70 TL ödenerek toplamda 210 TL ödenmişti. Geç başvuru sınav ücreti ise her bir sınav için 105 TL değerindeydi. Ödenecek tutarların bu yılda aynı olması beklenirken, ciddi bir fark olmayacağı düşünülüyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre güncel gelişmeler ve salgının seyrine göre ÖSYM sınav takvimi değişerek adaylara duyurulacak. Adayların sıklıkla takvimi takip etmeleri belirtilirken, ödemelerin ÖSYM sitesi üzerinde bulunan E-İŞLEMLER bölümünde yer alan ÖDEMELER kısmından kredi kartı veya banka kartı ile yatırılacağı söylendi.

e-YDS sınavı için ise ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde yapılabileceği belirtildi. Sınav başvuru tarihinde kapasitenin aşılmayacağı şekilde adayların başvurusu alınacağı belirtilirken, Kapasitenin dolması takdirde başvuruların sonlandırılacağı ifade edildi.

Editör: Wan Haber