Geçtiğimiz yıl Türkiye'de koronavirüs salgınının yayılmasıyla birlikte uzaktan eğitim sistemine geçilmişti. Ağustos ayı itibariyle uzaktan eğitime başlanırken, 21 Eylül tarihinde kademeli olarak hazırlık ve birinci sınıfların yüz yüze eğitim süreci başlamıştı. 2 Kasım itibariyle bazı sınıfler yine yüz yüze eğitime başlarken, yükselişte olan vaka sayıları nedeniyle yüz yüze eğitime tekrar ara verilmişti. Uzaktan eğitim sistemiyle birlikte devam eden eğitim süreci sonrası Türkiye'da aşılama uygulamalarının başlamasıyla birlikte yarı yıl tatilinin bitimiyle birlikte köy okullarında yüz yüze eğitime başlanacağı ve il bazındaki okulların ise 1 mart itibariyle yüz yüze eğitime başlaması bekleniyor.

Peki liselere geçiş sınavı olan LGS sınavı bu yıl nasıl yapılacak ve tarihi belli mi?

LGS sınavına hazırlanan milyonlarca öğrenci bir taraftan uzaktan eğitime devam ediyorken, diğer taraftan ise hazırlık kurslarına gitmekte. 2021 yılı LGS sınavına girecek olan öğrencilerin Merak ettiği LGS sınav tarihi MEB tarafından duyuruldu. Buna göre LGS bu yıl 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacak.

Peki başvurular nasıl olacak?

LGS sınavına girmek isteyen öğrenciler için başvuru tarihleri henüz netlik kazanmadı. Bununla birlikte geçtiğimiz yıla baktığımız zaman başvurular elektronik ortamda yapılmıştı. MEB Bakanı Ziya Selçuk geçen yıl yaptığı açıklamada, "7 Haziran 2020 LGS’nin başvurularını otomatik olarak yapacağız. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladık. Sınav kılavuzunu geçen yıl olduğu gibi 3 Nisan’da yayımlayacağız. Her şey planlanıyor ve yapılıyor" demişti.  

Bu yıl da başvuruların geçtiğimiz yıl olduğu gibi otomatik olarak yapılması bekleniyor. 

Editör: Wan Haber