Üniversitelerin yüksekokul fakültelerinden mezun olan kişiler KPSS sınavı ile ilgili araştırma yapıyor.

Devlet kurumlarında çalışmak isteyen milyonlarca öğrenci sınavların ne zaman yapılacağı konusunda internet üzerinden aramalar gerçekleştiriyor. Peki Önlisans mezunları için KPSS sınavı hangi tarihte ve ne zaman olacak? İşte merak edilen soru ile ilgili detaylar.

2 yıl boyunca üniversitelerin ilgili bölümlerini başarıyla tamamlayarak başarıyla mezuniyet sevinci yaşayan bir çok kişi özel sektördeki zorlu koşullar sebebiyle kamuda istihdam edilmeyi planlıyor. 2021 yılında yapılacak Önlisans KPSS sınavı tarihini beklemeye başlayan mezunlar bitirdikleri bölümle alakalı devlet kurumlarında çalışmayı hedefliyor. 

ÖNLİSANS KPSS TARİHİ NE ZAMAN? HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

2021 yılında KPSS Ortaöğretim sınavına girecekler 2 yıl beklemek zorunda kalıyor. Her iki yılda bir yapılan KPSS Ortaöğretim sınavı 2021 yılında gerçekleşmeyecek. Geçtiğimiz yıl yani 2020 yılında KPSS Önlisans ve Ortaöğretim sınavına girenler 2021 yılı içerisinde açılacak kadrolar için tercihte bulunabilecek. 

2021 ÖNLİSANS BAŞVURU tARİHİ AÇIKLANDI MI?

Bu yıl Önlisans mezunları için KPSS sınavı yapılmayacağından dolayı başvurular da kabul edilmeyecek. Lisans mezunları için ise henüz başvuru noktasında ÖSYM tarafından resmi bir tarih açıklanmadı. 

Editör: Wan Haber