Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi yani ÖSYM aracılığı ile gerçekleştirilen sınavların tarihleri bir bir açıklanırken, KPSS 2021 tarihleri de belli oldu. ÖSYM sınav takvimini kamuoyu ile açıklanması ile beraber 2021 KPSS tarihleri de belirlendi. Kamuda personel olmak amacıyla çalışan milyonlarca aday için KPSS tarihleri her sene değişiklik gösterebiliyor. Peki KPSS ne zaman yapılacak? Başvuru tarihi belli oldu mu? ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimi sonuçlarına göre KPSS 2021 sınav takvimi ile ilgili konuların tamamı bu makalede sizlerle beraber olacak.

2021 KPSS NE ZAMAN? BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI MI?

KPSS A Grubu öğretmenlik Yani genel yetenek ve genel kültür ile eğitim bilimleri testi ve alan bilgisi 7-8 Ağustos 2021’de yapılacak.
KPSS öğretmenlik alan bilgisi ÖABT 15 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.
KPSS Kadroları İle İlgili;

KPSS A GRUBU KADROLARI NEDİR?

A grubu kadrolar genel itibarıyla Başbakanlık, bakanlıklar ve bunların müsteşarlık ile bakanlık ve bağımsız Genel Müdürlük düzeyinde bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki özel yarışma sınavına tabi tutulmak şeklinde girilen ve belirli bir yetişme programı sonrasında yeterlilik sınavına tabi tutulduktan sonra mesleklere ilişkin görev ve kadrolar ile il özel idareleri ve belediyelerin Teftiş kurullarına atanacaklar içindir.

KPSS B GRUBU KADROLARI NE?

B grubu kadrolar genel itibarıyla kadroları 190 sayılı kanun hükmünde kararnamenin eki liselerinde bulunan Genel ve özel bütçeli kurumlar ile bunlara bağlı bir şekilde döner sermayeli kuruluşlar kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları ile il özel idareleri ve belediyeler ile il özel idareleri ve belediyelerin kurmuş oldukları Birlikler ile bunlara bağlı bir şekilde faaliyet gösteren döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda da belirtilmiş olan meslekler dışında ilk defa Kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacak içindir.

Editör: Wan Haber