Üniversitelerde 4 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan gençler KPSS sınavının ne zaman ve hangi tarihte yapılacağını merak ediyor.

Lisans mezunları kamu kurumlarında kendilerine açılacak kadrolara yerleşmek için KPSS sınavı ile ter dökecek. Özel sektörde çalışmak istemeyen gençler sınavlarda göstercekleri başarı derecesine göre devlet kurumlarında işe girecek. Peki 2021 Lisans KPSS tarihi ne zaman? Başvuru tarihi belli oldu mu? İşte merak edilen soruların yanıtı...

2021 KPSS LİSANS SINAV TARİHİ AÇIKLANDI MI?

2021 yılında KPSS sınavına girmek isteyen memur adayları için tarih henüz netleşmedi. ÖSYM tarafından şu ana kadar sınav tarihi ile alakalı net bir bilgi paylaşılmazken adaylar bir süre daha beklemek zorunda kalacak.2020 yılında pandemi dolayısıyla sınav tarihlerinde değişikliğe gidilmiş ve 19 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 25 Temmuz'da, 2. gün oturumları 26 Temmuz'da yapılacaktı. Yine KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 9 Ağustos'ta düzenlenecekti. Koronavirüs salgını nedeniyle sınavlar Eylül ayında gerçekleştirilmişti. 

2021 LİSANS KPSS BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI MI? NE ZAMAN?

KPSS Lisans başvuruları 28 Mayıs'ta başlayacak ve 22 Haziran'da son bulacak. 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) sınavı 1 Ağustos'ta gerçekleşecek. 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 1. gün ve 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 2. gün sınavları 8 Ağustos'ta yapılacak. 2021-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ise ÖSYM tarafından 15 Ağustos'ta uygulanacak.

Editör: Wan Haber