TED tam eğitim bursu sınavı sonuçları 2020 açıklandı mı açıklanmadı mı, soruları hafta sonunda yapılan sınava giren öğrenciler ve ebeveynleri tarafından merak ediliyor? TED bursluluk sınavı genellikle ne zaman açıklanıyor, TED eğitim bursunu kimler kazanabiliyor, TED eğitim bursu nasıl kesilir? Detaylar haberimizde

Türk Eğitim Derneği TED tarafından 22 Şubat 2020 Cumartesi günü düzenlenen sınavlarla tam eğitim bursundan faydalanmak isteyen öğrenciler teste tabi tutuldu.

Bütün TED şubelerinde düzenlenen sınavlara ilköğretim okulu öğrencileri alındı.

Sınavlarda başarılı olacak öğrencilere TED tam eğitim bursu verilecek.

TED TAM EĞİTİM BURSU NE DEMEK?

Sınava girenlerin en çok cevabını merak ettiği soru TED tam eğitim bursu ne anlama geliyor, ne demek? Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim ücretleri, servis ücretleri, yemek giderleri, giyim giderleri, kitap-kırtasiye harcamaları, cep harçlıkları ve yatılı okullarımızda okutuluyor olması halinde pansiyon giderlerinin lise eğitiminin sonuna kadar karşılanıyor. Tam Eğitim Bursu alan öğrenciler öğrenimlerinin üniversiteye kadar olan kısmını TED Okullarında yatılı ya da gündüzlü olarak sürdürüyor.

Tam Eğitim  Bursuyla TED Okullarından mezun olan öğrencilerin başarılı oldukları sürece, üniversitede de bursları devam ediyor.

TED TAM EĞİTİM BURSU KAZANMANIN ŞARTLARI NELERDİR, KİMLER TED EĞİTİM BURSU KAZANABİLİR?

TED Tam Eğitim Bursu kazanma şartlarından birincisi sınavı başarılı bir şekilde tamamlamaktır. İkinci şart ise ailenin maddi durumudur. 2020 yılı TED Tam Eğitim Bursu şartları arasındaki maddi durum maddesinde ailenin aylık gelirinin 4500 TL'den düşük olması bulunuyor.

Öğrencilerin karne başarı notlarının da son iki yıl 85 üzeri olması şartı bulunuyor.

DET EĞİTİM BURSU KAZANANLAR NE YAPAR?

Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanan öğrencinin velisiyle karşılıklı Tam Eğitim Bursu Taahhütnamesi imzalanıyor. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin ailesiyle birebir mülakatlar gerçekleştiriliyor. Öğrencinin evine ziyaretler düzenleniyor. Mülakat sonrası olumlu değerlendirilen öğrenciler, Türk Eğitim Derneği Burslu Öğrenci Tespit Komisyonu ve Yönetim Kurulu Kararıyla Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanıyor.

Öğrenci değerlendirmeleri Tablo-1’de belirtilen TED okullarının belirlemiş olduğu sınıf düzeyleri dikkate alınarak gündüzlü/yatılı eğitim almak üzere yapılacaktır.

TED BURSU MÜLAKAT SÜRECİNDE HANGİ BELGELER GEREKLİ

TED Tam Eğitim Bursu kazanan öğrencinin velisiyle yapılacak mülakat esnasında bazı belgelerin hazır bulundurulması gerekiyor. İşte TED burs mülakatı esnasında hazır bulunması gereken belgeler:

Öğrencinin çalışan velisi/velilerinin maaş bordrosu

Ailede çalışmayanlar için Sosyal Güvenlik Kurumundan çalışmadığına dair belge

Ebeveynlerin her biri için e-devlet şifresi kullanarak www.turkiye.gov.tr adresinden alınacak tapu bilgisi,

Ebeveynlerin her biri için e-devlet şifresi kullanarak www.turkiye.gov.tr adresinden alınacak araç tescil belgesi

Oturulan evin durumunu gösteren belge örneği (kira ise kira kontratı ve kira ödemesi yapıldığına dair belge, kendilerine ait ise tapu fotokopisi)

Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Öğrencinin 1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi

Öğrencinin son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğrafı

Okuyan kardeşlerin öğrenci belgeleri

Öğrencinin bitirdiği sınıfa ait karne örneği

İkametgâh belgesi

TED BURSU KESİLME DURUMU NEDİR, HANGİ DURUMLARDA TED BURSU KESİLİR?

Tam Eğitim Bursu Taahhütnamesi Madde 4’te belirtilen koşullardan herhangi birinin gerçekleşmesi halinde burs hakkını kaybetmektedir.

Öğrencinin herhangi bir şekilde bir başka kurum, kuruluş, okul, dernek, vakıf, kişi vb.’den burs alması,

b. Öğrencinin sınıf tekrarı yapması

c. Öğrencinin yıl sonu akademik başarı ortalamasının 90’nın altında olması,

d. Öğrencinin her dönem için karnesinde temel derslerden birinden 60 ve 60’ın altında not bulunması,

e. Öğrencinin disiplin cezası alması,

f. Öğrencinin mazeretsiz olarak ve bilgi vermeden 10 (on) gün ve üstü süreyi kapsayacak şekilde okula gelmemesi veya okulu terk etmesi,

g. Öğrencinin herhangi bir suç dolayısıyla mahkum olması,

h. Öğrencinin eğitim aldığı TED Okulu ve TED Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilen sosyal aktivitelere mazeret göstermeksizin katılmaması.

TED TAM EĞİTİM BURSU SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

TED Tam Eğitim Bursu Sınav Sonuçları 2020 henüz açıklanmadı.

TED Tam Eğitim Bursu Sınav sonuçları öğrenci velilerini cep telefonlarına SMS ile bildiriliyor. Ancak yine de TED bursluluk sınavı sonuçları açıklandığında aşağıdaki linkten öğrenilebilir:

http://connected.ted.org.tr/Schoolarships

TED İLETİŞİM VE TELEFON NUMARASI

TED burslarıyla ilgili olarak daha fazla bilgi için aşağıdaki adres ve telefon bilgilerinden faydalanabilirsiniz. Kocatepe Mahallesi, Kızılırmak Cad. No:8 06440 Çankaya/Ankara

Telefon: 0312 939 50 00 - Fax: 0312 417 53 65 E-mail: [email protected]

TED KİMİN, SAHİBİ KİMDİR, KİM TARAFINDAN NE ZAMAN KURULDU

Türk Eğitim Derneği (TED) Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 31 Ocak 1928 tarihinde kuruldu.

12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamuya Yararlı Dernek statüsü verildi.

İlk adı "Türk Maarif Cemiyeti" olan dernek, 1946 yılından itibaren, "Türk Eğitim Derneği" adı altında çalışmalarını sürdürüyor. SONHABERLER

Editör: Wan Haber