2020 AÖF sınav soruları ve cevapları yayınlanmadı soru ve cevaplarını sınavı bitiş tarihi olan 10 Mayıs tarihine kadar açıklanması bekleniyor. 

Aöf Çıkmış Sorular

O işte Daha önce sorulmuş sınav soruları ve Bu soruların cevapları Anadolu mobil uygulaması ve ekampüs sistemlerinden öğrencilerin erişimine açılmıştı. 


Aöf Sınavları Nasıl Yapılacak


Anadolu Üniversitesi tarafından öğrenciler için yapılan açıklamada 20 günlük süre içerisinde sorumlulukları ders ya da derslerine AÖF sınavlarının istedikleri gün ve istedikleri saat içerisinde sisteme giriş yapmaları şeklinde gerçekleştirebilmeleri olanağı tanınmıştır. Fakat belirtilen tarihin en son günlerine kalmalarının bağlantı problemleri sebebiyle kopukluk yaşanabileceği de hatırlatıldı.

Aöf Çıkmış Sorular

AÖF öğrencileri de www.anadolu.edu.tr adresinden yönlendirilmeli ve linki tıklamaları şeklinde sınav sayfasına geçiş yapacaklardır. Karşılarına çıkacak olan Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ya da @anadolu.edu.tr uzantılı e posta adresi ve şifreleri ile birlikte sisteme giriş yapmanız mümkündür. Öğrencilerin karşılarına çıkacak olan alanlarda sorumlu oldukları ders ya da dersleri görüntüleyebilirler. Daha önceki sınavlarda da olduğu gibi her bir ders 20 sorudan oluşmaktadır ve her bir dersi cevaplamaları için öğrencilere 30 dakikalık süre verilmektedir. Sınavın başlamasından itibaren ekranda görülen bir soru olacaktır. Soru cevapladıktan sonra ya da boş bırakıldıktan sonra bir sonraki soruya ilerlemek ya da bir önceki soruya geçiş yapmak amacıyla ileri ya da geri tuşları pasif olduğu için, çalışmadığı için öğrencilerin işaretlemeden geçtikleri her soru boş bırakılmış sayılacaktır ve bu durum öğrenciler için dezavantaj oluşturacaktır. Bu nedenle öğrencilerin bu duruma riayet etmeleri gerekir.

Sorulan sorular ile ilgili işaretlemeler gerçekleştirildikten sonra ya da öğrencilere verilen 30 dakikalık süre dolduğunda “Bu dersin sınavı bitmiştir!”uyarısı ile karşılaşacaklardır.

Sınavlar Ne Zaman Bitecek?

18 Nisan tarihinden itibaren öğrencilerin girmiş oldukları sınavları tamamlamadan oturumlarının herhangi bir sebep ile (Örneğin elektrik kesintisi, internet bağlantısı problemi gibi) sonlanması durumunda son gün olan 7 Mayıs tarihine kadar sınavlarına kaldıkları yerden devam etme imkânı tanımlamıştır. Fakat 7 Mayıs tarihine kadar öğrencilerin girecekleri sınavları tamamlayamama gibi durumlarında da sınav sistemi erişime kapatılacaktır. Bu nedenle öğrencilerin cevaplandırmadıkları sorular boş bırakılmış kabul edecektir.
 

Editör: Wan Haber