Jandarma Astsubay alımı 2021 kılavuzu yayınlandı ve böylelikle Jandarma Astsubay başvuru koşulları da belli oldu. Jandarma Genel Komutanlığı virgüllü 1604 muvazzaf- sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Bunun üzerine Jandarma Astsubay alımı başvuru tarihleri araştırıldı.

Jandarma Astsubay alımı 2021 koşulları nelerdir? Jandarma Astsubay alımı başvuruları ne zaman yapılacak? Işte Jandarma Astsubay alımı ile ilgili detayların tamamı ve çok daha fazlası…

Jandarma Astsubay alımı başvuru kılavuzunu yayınlanmasını hemen sonra Jandarma 1640 muvazzaf-sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Başvurular yalnızca vatandaş. jandarma.gov.tr internet adresi üzerinden ve sahil güvenlik Akademisi Başkanlığı personel temin sistemi üzerinden e-devlet uygulaması vasıtası ile yapılacak.

Adaylar, KPSS notuna göre en yüksek olan puandan en düşük puana doğru sıralanacak olan ve kontenjan miktarının 10 katına kadar aday sınavları çağrılacak.

2021 Jandarma Astsubay alımı başvuru koşulları nelerdir?

  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmak,
  • temini gerçekleştirilecek 1. Maddede bulunan branşları yönelik tablo 2 ile tablo 3'de belirtilmiş olan el Lisans ve önlisans bölümlerinden mezun olmak ya da geçici kayıt tarihine kadar yani 16 Ağustos 2021 tarihine kadar mezunu olabileceğini belirtmek.
  • Öğrenimlerini yurt dışında tamamlayanların diplomalarının yurt içinde geçerli olduğunu belirten Yükseköğretim Kurulu tarafından Onaylanmış denklik belgelerinin bulunması ve bu belgelerin sisteme yüklenmesi.
  • Lisans mezunları ya da geçici kalıcı tarihine kadar mezun olabilecek durumdaki adaylar açısından 2019-2020 senesinde yapılan KPSS'den en az 60 puan almış olmak,






 

Editör: Wan Haber