Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da yaşayan 32 yaşındaki Samantha Saunders, küçük yaşlardan beri egzema hastalığı ile mücadele ediyor. Doktorunun vermiş olduğu topikal streoid ilaçlı kremi kullanmaya başladı. Ancak yıllar geçtikte Saunders’in vücudundaki yaralar artmaya başladı ve doktoru ilacın dozunu arttırdı. Saunders ise bir süre sonra kremleri kullamayı bıraktı ve vücudunu tamamen yaralar kapladı. Yaralarla mücadele eden Saunders’in aylarca yataktan çıkamadığı ve işini kaybettiği belirtiliyor.

Her Seferinde Daha Güçlü Kremler

Saunders’in egzema rahatsızlığının giderek kötüleşmeye başlamasından dolayı, yaraların acısını hafifletmek için doktorlar, Saunders’e her seferinde daha güçlü bir krem verdi. Aradan geçen birkaç yılın ardından Saunders, kullanmış olduğu kremlerin işe yaramadığını fark etti, ancak doktorlar, hayatının geri kalanında krem kullanmasının egzemalarını kontrol altında tutmak için son derece önemli olduğunu belirtti.

Ne Olduğunu Anlamıyorum

Saunders, yaptığı açıklamalarda vücuduna ne olduğunu anlayamadığı için araştırma yapmaya başladığını, araştırması sonucunda ise internette aynı semptomları gösteren başka kişilere ulaştığını söyledi. Vücudunun topikal steroid yoksunluğundan geçtiğini anladığını, Japonya’da Dr. Kenji Sato tarafından keşfedilen hastalığı tedavi etmek için cildin kurutulmasını öngören tedavini yöntemine geçtiğini ifade etti. Nemsiz tedavi yöntemi ile 2 haftada bir kez duş aldığını, su alımını maksimum 1 litre ile sınırlı tuttuğunu ve nemlendirici kullanmadığını söyledi.

Acı Dayanılmazdı

Vücudundaki yaralar hakkında konuşan Saunders, yaralardan dolayı çektiği acının dayanılmaz olduğunu, kuruma, sızma ve iltihaplanmadan dolayı boynunu bazen hiç hareket ettiremediğini belirtti. Aynaya baktığında ise kendisine benzemediğini ve aynada gördüğü kişiyi kendisi gibi hissetmediğini ifade etti. Yaralardan dolayı aylarca evden ayrılamadığını ve hiçbir arkadaşı ile görüşmediğini söyledi. Kullandığı tedavi yöntemi ile yavaş yavaş iyileşmeye başladığını, sürecin uzun olacağını ancak oraya varacağını, son olarak ekledi. Haberay

Editör: Wan Haber