Belçika polisinin dağıttığı görüntülerde omuzunda asılı iki çanta taşıyan, mavi tişörtlü ve şapkalı saldırgan Yahudi Müzesine doğru yaklaşıyor. Saldırgan müzenin girişine geldiğinde çantasındaki Kalaşnikof silahı çıkartıp içeriye doğru ateş açıyor. 

Görüntülerde saldırganın yüzü net olarak seçilmezken saldırganın işini bitirdikten sonra silahını çantasına koyarak geldiği yönden farklı tarafa doğru koşarak uzaklaştığı görülüyor. Brüksel Savcılığı Sözcüsü Ine Van Wymersch saldırganın yalnız başına hareket ettiğini düşündüklerini söyleyerek yakalanması için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi.

Görüntüleri basınla paylaşan Belçika Polisi de saldırganın kimliğini teşhis edilmesi için halktan yardım bekliyor.

Cumartesi günü gerçekleştirilen saldırıda iki İsrail ve bir Fransız uyruklu kişi olay yerinde hayatını kaybederken yaralı olarak hastaneye kaldırılan Belçikalı bir müze çalışanı da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı hayatını kaybeden iki İsraillinin 50’li yaşlarda bir çift olduğunu açıklarken, Fransız vatandaşının da bir kadın olduğu bildirildi. Savcılık Sözcüsü Wymersch, saldırıdan sonra yakalanan bir kişinin ise şüpheli değil görgü şahidi olduğunu ve güvenlik kamerası kayıtlarında kendisinin gözükmediğini açıkladı. Saldırıyla ilgili henüz somut bilgilere ulaşılamazken Sözcü Wymersch, olayın bir terör saldırısı veya Anti-Semitik (Yahudi Karşıtı) bir saldırı olduğundan bahsedilmesi için çok erken olduğunu söyledi.

Saldırganın teşhis edilmesi ve yakalanması için Brüksel’de çalışmalar tüm hızıyla sürerken kentte alarm seviyesi de en üst düzeye çıkarıldı. Yahudi okulları, sinagoglar ve Yahudi kuruluş ve derneklerinde güvenlik düzenlemeleri yapıldı ve polis takviyesi yapıldı.

Editör: Wan Haber