ABD seçimleri sonrasında başkanlık koltuğunu biden'a kaptıran donald trump'a bir şokta twitter'dan geldi. Seçimlerden sonra yaptığı paylaşımlarda devamlı ikazlar alan trump'ın yapılan son dakika açıklamasında hesabının kalıcı olarak askıya alındığı bildirildi.

Feysbuk ve instagram hesapları da askıya alınan trump'ın twitter platformundaki hesabının askıya alınması hakkındaki yapılan makalelı açıklamada, başkan trump'ın son mesajlarının ve paylaşımlarının incelendiği ve özellikle paylaşımlarında gerçekleşen şiddet vakalarını kışkırtma riski nedeniyle hesabın kalıcı olarak askıya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Meydana getirilen yazılı açıklamada halk tarafınca seçbilimselş olan yetkililerin seslerini duyurmaları için kendilerine olanaklar sağlamış olduklarının altı çizilerek liderlere ilişik hesaplarının bazı kurallara uymaları için şeffaf olmayı sürdürecekleri kaydedildi.

öteki taraftan; twitter, trump'ın kullandığı "realdonaldtrump" adlı hesabın kapatıldığı, Amerika başkanları için oluşturulan "potus" kullanıcı adlı hesabın ise hala aktif olduğu görüldü.

Editör: Wan Haber