İngiliz Times gazetesi, kendi şirketini dolandırmak suçundan geçen yıl tutuklanarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in cezasının kalanını Türkiye'de çekebileceğini ifade etti. Times gazetesine göre, Nadir'in borcunu ödemesi sonucu cezasının kalanını Türkiye'de çekmesi ve iade edilmesi önündeki büyük bir engel ortadan kalktı.
Times'a göre tazminatın ödenmesiyle Asil Nadir'in cezasının kalan bölümünü çekmesi için Türkiye'ye iade edilmesinin önündeki büyük bir engel kalktı. "Beş parasız, işadamı Asil Nadir 5 milyon sterlin tazminat ödedi" başlığıyla verilen haberde gazete "Destekçileri, Nadir'in tüm faturalarının arkadaşı ve Onur Air'in sahibi Hamit Cankut Bagana tarafından ödendiğini söylüyor. Davaya yakın bir kaynak beş milyon sterlini Bagana'nın ödediğini söyledi. İngiliz ve Türk vatandaşlığı bulunan Nadir'in cezasının kalan bölümünü Türkiye'de geçirmek için çaba harcadığı söyleniyor. Nadir'in Türkiye'ye gönderilmesi için Türk ve İngiliz yetkililer arasındaki görüşmelerin ileri bir noktaya geldiği anlaşılıyor. Ancak iade kararı iktidardaki Muhafazakar Parti'ye yönelik kayırmacılık suçlamalarını gündeme getirebilir. Asil Nadir, 1980'lerde Muhafazakar Parti'ye 400 bin sterlinden fazla bağışta bulunmuştu" şeklinde haber yaptı.
Geçtiğimiz yıl 10 senelik hapis cezasına çarptırılan Nadir, mal varlığı ve geliri olmadığını söylemesine rağmen yatırımcılara tazminat olarak 5 milyon sterlin ödemek zorunda kalmıştı. Mahkeme, Nadir'in cezasını ödememesi durumunda ek olarak 6 yıl daha ceza yatacağını belirtmişti. Asil Nadir'in ağustos ayında 10 yıl cezaya çarptırılmasına karşın beş yıl yattıktan sonra serbest kalabileceği belirtiliyor.
(MG-ES-D)

20.02.2013 12:35:44 TSI

Editör: Wan Haber