Kralı Selman bin Abdülaziz, kardeşi Ahmed bin Abdülaziz, eski Veliaht Prens Muhammed bin Nayif ve onun küçük kardeşi Navaf bin Nayif'i tutuklattı. 2017'de Şu anki Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından yapılan saray darbesinin ardından bin Nayif, ev hapsine mahkum edilmişti. Wall Street Journal ise tutuklamaların emrini Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın verdiğini yazdı.

Kardeşini ve iki oğlunu tutuklattı

New York Times'ın (NYT) aktardığına göre tutuklananlar arasında eski İçişleri Bakanı ve Veliaht Prens Muhammed bin Nayif, kardeşi Navaf bin Nayif ve mevcut kralın kardeşi Ahmed bin Abdülaziz yer aldı.

2017'den beri ev hapsindeydi

2017'de şu anki Veliaht Prens Muhammed bin Selman tarafından yapılan saray darbesinin ardından bin Nayif, ev hapsine mahkum edilmişti. (Foto: Eski Veliaht Prens Muhammed bin Nayif)

Tutuklamanın gerekçesi açıklanmadı

Suudi makamlarından konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Öte yandan tutuklamaların gerekçesi hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı. (Foto: Prens Navaf bin Nayif)

Yüzü maskeli siyah giyimli kraliyet muhafızları tutukladı

WSJ'nin haberinde, görgü tanıklarına dayanılarak, yüzü maskeli ve siyah giyimli kraliyet mahkemesi muhafızlarının tutuklamayı gerçekleştirdikleri aktarıldı.

Suçlama: Vatana ihanet

Tutuklama sebebinin ‘vatana ihanet’ olduğu savunulan haberde, Kral Selman’ın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın bu tutuklamalar ile gücünü daha da pekiştirdiğinin altı çizildi. Haberde söz konusu tutuklamaların Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın emriyle gerçekleştirildiği kaydedildi.

Evinin önündeki kraliyet karşıtı açıklamalardan sorumlu tutulmuştu

Haberde, tutuklamalarda 84 yaşındaki Kral Selman’ın iyice yaşlanmasının da etkili olabileceği ifade edilirken Muhammed bin Nayef’in 2017 yılına kadar tahtın ilk sıradaki varisi olduğuna da işaret edildi. Prens Ahmed ise Prens Muhammed bin Selman'ın göreve gelmesinden bu yana genel olarak siyasetten kaçınsa da 2018 yılında Londra’daki evinin önünde kraliyet karşıtı açıklamalarından dolayı ülkesine çağrılmış ve sonrasında Prens Ahmed sessizliğini korumuştu.

Onlarca prens yolsuzluktan tutuklanmıştı

Prens Selman, saray darbesiyle veliaht prens olur olmaz, yüzlerce prensi tutuklatarak malvarlıklarına el koymuştu. Prens Selman buna gerekçe olarak, prenslerin yolsuzluk yapmasını göstermişti. İNTERNET HABER

Editör: Wan Haber