Gaziantep Dedeman Otel'de düzenlenen basın toplantısında Suriyeliler Birliği Partisi Kurucu Başkanı ve Suriye’nin eski Irak Büyükelçisi Nawaf El Fares partinin kuruluş süreci, hedefleri ve dünya kamuoyundan beklentilerini anlattı. Nawaf El Fares, Suriye’de olan biten her şeyi kamuoyu ile paylaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Suriye’de yapılan zulmü, katliamları oradaki ev yıkımlarını üzerimize düşen varil bombalarının düşüşünü anlattık. Tüm insanlara katliamı anlattık. Hedefimiz Suriye vatandaşlarından oluşan siyasi oluşumu oluşturmak ve ilk adımını atmaktı. Bu toplantının hedefi Suriye’deki mazlum halkın yanında durmak. Bu oluşum onları savunmak, onların bütün sıkıntılarıyla, dertleriyle ilgilenmek için ortaya çıkmıştır. Amacımız Suriye’de özgürlük mücadelesi bittikten sonraki geleceğiyle ilgili bir siyasi oluşum oluşturmaktır. Suriye’nin her bölümünde her alanında olacağız ve siyasetimizi oluşturacağız. Bizim hedefimiz Suriye’ye de bu devleti demokratik hukuk devleti haline dönüştürmek. Toplantının ana hedeflerinden biri Suriye’yi yaşanılır hale getirmek. Suriye’yi sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi ve hukuki olarak güçlendirmek ve Suriye’yi yeniden imar etmek istiyoruz. Tüm kalbi duygularla Suriye halkına, hükümetine, devletine teşekkürlerimizi sunuyorum. Türk halkının, Türk hükümetinin Suriye halkının kalbinde farklı bir yeri var” dedi.


Başkan Fares, Suriye halkına yardım edebilecek her türlü oluşumun yanında olacaklarını hatırlatarak, “Suriye halkını destekleyecek her türlü oluşumda yanındayız. İran’ın siyasi kolu Hizbullah bu işe direk dahil oldu. Nizamı korumak başarısını korumak adına fakat İran bu işte zarar edecek ilk ülkedir” diye konuştu.


Toplantıya Suriye’de Türkmen, Kürt, Arap, Hıristiyan temsilcilerinin yanı sıra aşiret ve muhalif askerlerin temsilcileri katıldı.

Editör: Wan Haber