Koronavirüs, yayılmaya ve dünyaya diz çöktürmeye devam ediyor. Wuhan'da ortaya çıkan ve dünyaya yayılan virüsle ilgili dehşete düşüren haberler geliyor.

Son olarak ABD'den gelen fotoğraflar dünyayı tam anlamıyla dehşete düşürdü. Çin'de bir havalimanında çalışan bir personelin koronavirüs testinin pozitif çıkması ise büyük kaos yarattı. Ürküden br haber de Avrupa'dan geldi. İşte son dakika haberinin detayları...

Çin'de ortaya çıkıp dünyaya yayılan koronavirüsten birbiri ardına korkutan haberler gelmeye devam ediyor. Yüzyılın kabusu olan salgının sıfır noktası Çin'den gelen görüntüler büyük panik yarattı.

Görgü tanıklarının sosyal medyadan aktardığına göre, Çin'deki bir havalimanında çalışan bir işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun ardından önlem almak isteyen yetkililer, havalimanı genelinde test yapılmasını istedi ancak bunun üzerine kaos çıktı.

Korucuyu kıyafetler giymiş olan yetkililer, ülkenin finans merkezindeki Şanghay Pudong Uluslararası Havaalanı'nın içindeki bir bodrum katına büyük bir kalabalığı toplarken görüntülendi.
Ancak 14 günlük zorunlu karantina iddiası, 14 bini aşkın kişinin oluşturduğu kalabalığı daha da büyük bir kaosa sürükledi. Kalabalığın, insan zinciri oluşturarak kendilerini hizada tutmaya çalışan yetkililerin karşısında direndiği, sayıca az olan sağlık çalışanlarının ise zorlandığı görüntülendi.

Çin'den dünyaya yayılan salgında, vaka sayısı 58 milyon 779 bini, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 391 bini aştı. Pandemiden en kötü etkilenen ülkeler arasında ABD başı çekiyor.

İlkbaharda ABD'nin New York kentine koronavirüs ölümlerinin ilk dalgası sırasında afet morgu kurulmuştu. Soğutuculu kamyonların arkasında halen yaklaşık 700 cesetin tutulduğu ortaya çıktı.

Yetkililer, cesetlerin çoğunun düzgün bir cenaze törenine parası yetmeyen veya akrabalarının bulunamadığı insanlar olduğunu söyledi ve cesetlerin Nisan ayından beri durduğunu itiraf etti.

İddiaya göre, adli tabip, koronavirüs pandemisi sırasında meydana gelen ölümlerdeki artışla başa çıkacak donanıma sahip değildi.
ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesi, skandalı ortaya çıkararak Brooklyn sahili boyunca park edilmiş donduruculu beyaz kamyon filosunda yaklaşık 650 cesedin hala saklandığını duyurdu.

Derme çatma morglar, New York şehri koronavirüs savaşının ortasındayken vakalar ve ölümler hızla artmasıyla baş etmeye çalışırken Nisan ayında kurulmuştu.

1 Nisan tarihinde, New York'ta 83 binden fazla enfeksiyon ve sadece bin 941 ölüm kayıtlara geçmişti. O zamanlar Vali Andrew Cuomo, ventilatör kullanan hastaların cihazdan çıkma ihtimalinin yalnızca yüzde 20 olduğunu açıklamıştı.

Şimdiyse ABD'de her gün ortalama bin ila bin 500 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybediyor. Son verilere göre 24 saatte bin 442 daha yaşamını yitirdi.

Ülkedeki ölü sayısı 261 bin 843'e yükseldi. Ülkede son 24 saatte 172 binden fazla yeni vaka tespit edildi. Böylece ABD'de Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 12 milyon 457 bin 683'e ulaştı.

Ülkede en çok vaka 1 milyon 172 bin ile Texas eyaletinde görülürken, bunu 1 milyon 107 binden fazla vakayla California ve 931 binden fazla vakayla Florida izliyor.

New York ise 34 bin 213 can kaybıyla ilk sırada yer alıyor, eyaletteki vaka sayısı ise 628 bini geçti.

Adli tabipten yetkililer, The Journal'a yapılan açıklamada, hayatını kaybeden yaklaşık 230 kişinin akrabalarını bulmakta zorlandıklarını söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, böyle durumlarda genellikle ölen kişinin ailesinden uzaklaştığını veya yakın akrabalarının ayrıntılarının yanlış olduğunu gösterdiğini söyledi.

Yetkililer akrabalarla başarılı bir şekilde temasa geçse bile, cesetler bu kez de maddi nedenlerden dolayı dondurucu kamyonlarda kaldı.
The Wall Street Journal gazetesi, adli soruşturma departmanının cesetleri belirlemek için atanmış sadece 15 ve akrabalarıyla iletişim kurmak için de yedi personeli olduğunu bildirdi.

Adli soruşturma müdür yardımcısı Aden Naka, The Journal'a verdiği demeçte, departmanın günde yaklaşık 20 ölümü yönetecek şekilde kurulduğunu söyledi. Ancak pandemi döneminde kentte her gün yaklaşık 200 kişi hayatını kaybediyor.

Departmana sevdiklerinin sağlık durumlarını öğrenmek için telefon yağıyor. New York sağlık departmanı, normalde 30 veya 40 olan günlük akışının bine yükseldiğini ve yetişemediklerini bildiriyor.

Departmanda çalışanlara işlere yetişemediği için pek çok vaka ile bilgiler yarım kalıyor, bu da insanlar yakınları ölse bile bundan haberi olamayacakları anlamına geliyor.

The Wall Street Journal'a konuşan Lea-Anne Carafa da bu kişilerden biri. Lea-Anne Carafa, kocası Frank Joseph Carafa'nın koronavirüs nedeniyle Mayıs ayında hayatını kaybettiğini, 28 Temmuz'da ancak öğrenebilmiş.
ABD, koronavirüsten en kötü etkilenen ülke olmayı sürdürürken onu 9 milyon 120 binden fazla vakayla Hindistan ve 6 milyonu aşan vakayla Brezilya takip ediyor. A haber

Son 7 günde hastanelerde tedaviye alınan 13 bin 585 kişiden 2 bin 69'unun yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Ülkede Kovid-19 testlerinin pozitif çıkma oranı yüzde 14 oldu.

Öte yandna Danimarka'daki vizon krizi Fransa'ya da sıçradı. Ülkede ilk defa vizonlarda yeni tip koronavirüse rastlandı.

Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Eure-et-Loir bölgesindeki bir çiftlikte yetiştirilen vizonlarda virüs görülmesi nedeniyle bin tanesinin itlaf edildiği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Danimarka başka olmak üzere ABD, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç'teki çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda Kovid-19 tespit edildiğini duyurmuştu. A haber

Editör: Wan Haber