BÜKREŞ - CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Bükreş'te Türk müteşebbislerce kurulan Lumina Üniversitesi'ni ziyaret etti. "Okulda değil, sanki hastanedeyiz." sözleriyle kurumdaki temizliğe dikkat çeken milletvekili Aygün, yurt dışındaki Türk okullarını "başı darda kalanın sığınabileceği güvenli mekanlar" olarak niteledi. Aygün, dokunulmazlıklar konusunda ise "tamamen kalkmalı" şeklinde görüş belirtti.

Sinan Aygün ve beraberindeki işadamları heyeti Bükreş'teki temasları çerçevesinde Türk müteşebbislerin kurduğu Lumina Üniversitesi'ni ziyaret etti. Heyeti ağırlayan Rektör Filip Stanciu, 3 yıllık geçmişine rağmen Lumina Üniversitesi'nin uluslararası üç konferans düzenlediği bilgisini verdi. Anlatılanları tek tek not alan Milletvekili Aygün, Rektör Stanciu'yu Ankara'ya davet etti. Aygün'e Bükreş'in 18. yüzyıldaki manzarasını yansıtan bir plaket hediye eden Stanciu ise "Geldiğimizde bu plaketi büronuzda görmek isteriz!" dedi.

Ziyaretini Cihan'a değerlendiren CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Türk okullarının gurbette sığınılacak güvenli bir mekan olduğuna dikkat çekti. "Gurbette sığınma kapımız gibi hissediyoruz bu kurumları. Başımız bir derde girdiğinde, yolumuzu kaybettiğimizde gideriz; sıcak bir çay verirler, karnımızı doyururuz. Tebrik ediyorum. Allah yollarını açık etsin." temennisinde bulunan Aygün, üniversitede eğitim verilen branşların dünyada yükselen değerler olduğuna vurgu yaptı. Aygün sözlerini şöyle tamamladı: "Okulların hem kalitesi hem metrekaresi giderek artıyor. Eğitim kurumu havasında değil temiz bir hastane havasında okul kurmuşlar."

"DOKUNULMAZLIK TAMAMEN KALKSIN"

Sinan Aygün, dokunulmazlıklarla ilgili görüşlerini de açıkladı. "Dokunulmazlıkların tamamının kalkmasından yanayım." diyen Aygün şu ifadeleri kullandı: "Bir insana eğer 55 yıl dokunuluyor, 4 yıl dokunulmuyorsa bu da yanlış. Dokunulmazlıkların tamamının kalkmasından yanayım. Kürsü dokunulmazlığı kalsın, orada ifadesini hür olarak beyan etsin. Suç işlemişse, suça karışmışsa, teröre karışmışsa yargının karşısına çıkmaları lazım. Yargıdan kaçılmaz. O yüzden milletvekili olmadan önce dokunulmazlığımın kaldırılması için ilk dilekçe verenlerden biriyim." CİHAN

Editör: Wan Haber