Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Yunan halkının ekonomik krizin üstesinden gelerek, piyasalarda yeniden güven tesis edebilmek için "büyük fedakarlıklar" gösterdiğini söyledi.
Samaras, Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı görüşme öncesinde düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Yunanistan, ekonomisini iyileştirmek için ellerinden gelen herşeyi yaptıklarını söyleyen Samaras, "Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum: Ülkemiz, ekonominin yeniden rayına oturması için büyük çaba sarfediyor, çok büyük fedakarlıklarda bulunuyor" şeklinde konuştu.
Yunanistan olarak Avrupa halkı ve piyasalarının güvenini yeniden kazanmaya çalıştıklarını kaydeden Samaras, kurtarma paketleriyle alınan kredilerin takvime uygun şekilde geri ödemesini gerçekleştirebilmek için yapılan reformlarla çok sayıda tedbir aldıklarını söyledi. Samaras, özellikle nakit para akışının sağlanmasına yönelik değişiklikler gerçekleştirildiğini, gençler arasındaki işsizlik rakamlarını yüksek olduğu ülkede bunun hayati önem arzettiğini vurguladı.
Berlin'e iyimser mesajlarla geldiğini ve bardağın yarısını dolu olarak gördüğünü ifade eden Samaras, Yunanistan'daki durumun daha iyiye gideceğine inandığını vurguladı.
Almanya Başbakanı Merkel ise, Samaras'la yapacağı görüşmede, Alman ekonomisinin karşılaştığı sıkıntılar, Atina'nın tasarruf tedbirlerini uygulama konusunda geldiği nokta ve bundan sonraki süreci ele alacaklarını belirtti.
"Yunanistan'ın reform paketinin uygulanması konusunda ilerleme sağlandığını duymayı bekliyorum" diyen Merkel, Almanya'nın da ekonomik büyümesini sürdürebilmek için elinden gelen herşeyi yapması gerektiğini söyledi.
(ÖK-ÖK-D)

08.01.2013 15:28:35 TSI

Editör: Wan Haber